HOUSE of ADELA

HOUSE of ADELA

tisdag 20 april 2010

Ett viktigt djupt inlägg, nakna avslöjanden & vackra Sandra


Vackra och duktiga skådespelerskan Sandra Bullock lägger förmodligen en jobbig tid bakom sig nu, i alla fall så småningom. På nätet gick idag att läsa att "Skådespelerskan Sandra Bullock fångades på bild i förra veckan i Kalifornien utan sin vigselring," rapporterar Entertainment Tonight. De fortsätter sitt inlägg med;

"Sandra flyttade ut ur hennes och maken Jesse James hem i Los Angeles i mitten av mars efter att Jesse hade bedragit henne, enligt uppgift med totalt fyra olika kvinnor. Det första avslöjandet kom endast dagar efter att Sandra fått ta emot sin första Oscar för sin roll i filmen ”The blind side”. Bland kvinnorna fanns bland annat den tatuerade utviksmodellen Michelle ”Bombshell” McGee, en kvinna som Jesse ska ha haft ett två månader långt förhållande med under tiden han varit gift med Sandra. Jesse checkade strax efter avslöjandena in sig själv på en rehabklinik."

TUR och KLOKT av honom att göra det...Det är inte alla i den situationen som inser att de faktiskt behöver hjälp att ta sig ur sitt missbruk. För ett missbruk är precis vad det handlar om. Lika beroendeframkallande som alkoholism och narkotikaberonde. En drog du inte klarar dig undan på egen hand. Att vara s k sexmissbrukare handlar inte i första hand om just vad ordet säger. Det handlar om att söka bekräftelse. Kicken består i att se om du kan få kvinnan i fråga, allt för din egen bekräftelses skull. Kvinnorna i din väg blir drogen och kvinnorna är m å n g a. Så många att de oftast inte går att räkna. Eftersom personen också lever i förnekelse"har detta egentligen aldrig hänt"

Dysberoendekliniken i Stockholm, ett av få ställen i Sverige som är specialiserade behandling av sexmissbrukare. Erik Sundby är verksamhetsansvarig på Dysberoendekliniken säger att den gemensamma nämnaren är att personen är frånvarande. För anhöriga kan det vara svårt att nå och kommunicera med personen. De gör allt i världen för att dölja sitt beteende och de lever ett liv i lögn. Det är ett symtom på en intimitetsstörning, personen vågar inte vara sårbar och klarar inte av att ha en relation på en djupare nivå. Det handlar om rädsla för intimitet och för att bli övergiven och ett ständigt letande efter kickar.

Som en kvinna uttalar sig som just lämnat en relation bakom sig efter att ha levt tio år med en man som är sexmissbrukare. "Det var ett långt helvete men jag höll ihop familjen för att jag trodde på hans ord om att han ville bli frisk. Min man levde ett dubbelliv. Hans skulle ha platsat att jobba som toppspion inom FBI. Men med familjen funkade kommunikationen dåligt. Efteråt har jag förstått att alla hans lögner var hans överlevnadsstrategi."

Får de här människorna inte behandling så fortgår deras beteende. Jag har själv fått känna av detta på nära håll...alltför nära. Fått se hur det förstör relationer, människor runt omkring personen och deras liv, nära anhöriga, jobb, tillit, förtroende för människan och mycket mer. Har fått känna under en ganska lång tid hur det känns att bli sviken,fruktansvärt lurad och egentligen inte veta VEM den här personen är som du trodde dig känna och alla hemska avslöjanden och lögner.

Det är en lång väg tillbaka och tilliten till andra människor får sig en rejäl törn. I detta fallet pratades det om "att inte veta hur många man träffat", "var man vaknat upp" osv. Vi pratar alltså minnesluckor likt en fylla, fast detta rör sig om att förtränga situationer, personer och händelser. Ganska skrämmande eller hur?...

I boken Casanovas kvinna av Åsa Hellberg skriver Åsa själv öppet, sårbart och naket om ett liv med en sexmissbrukare. Hur mannen i hennes liv genomgår sin behandling och även författarinnan själv som medberoende i en anhöriggrupp, då det handlar mycket om hur svårt livet är för den som finns vid mannens sida. Läs den! Den är mycket bra, ärlig och uppriktig bok, men som även visar att det finns behandling att få för den drabbade.

Efter alla avslöjanden om Tiger Woods, Jesse James med flera så är det bara att konstatera att detta är vanligare än vi tror, men detta missbruk är inte lika känt och accepterat som alkoholism, men kommer säkerligen att vara det inom några år. Det viktigaste är att människor vet att behandling finns!

Ja...ett viktigt ämne, kanske tungt för en del så här på kvällen. Men nog så viktigt och bra att känna till...

Adela

9 kommentarer:

 1. Det måste vara otroligt svårt och jobbigt att vara med om något sådant. Jätteviktigt att ta upp det eftersom det bär med sig en massa onödig skuld. Jag läser själv Casanovas kvinna just nu och den är jättebra. Inte bara för dem som råkat ut för samma sak utan för alla.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Starkt jobbat, mycket bra inlägg...
  "To who it might concerne..."

  Kram Lopploella

  SvaraRadera
 3. Bra...så sant och så jobbigt att uppleva !

  Kram från mig...

  SvaraRadera
 4. Visst är det så att det är ett beroende precis som du skriver. Lider med dem som utsätts för detta och hoppas aldrig att jag eller någon i min närhet ska behöva uppleva något liknande. Jag var nära själv men upptäckte min dåvarande sambo med en gång. Jag är väldigt glad att jag var så pass stark att jag bara tog mitt pick och pack.
  Kram

  SvaraRadera
 5. USch ja det är hemsk båda parter. Dock tycker jag inte om att det används som "ursäkt" för avskyvärt beteende. Nu vet jag inte om han är sjuk eller ej, men det känns ibland som det används som en ursäkt.. Tex Tiger har jag INGEN som helst sympati för. Känner mig jättetaskig, men kan helt enkelt inte köpa det. STACKARS Elin säger jag bara. Hans ursäkter känns så "tomma" på något sätt.. Kan inte sätta fingret på det. Tänk bara på barnen :( Nä fy. Som du säger är det viktigt att de får vård, precis som de med andra missbruk. Kram

  SvaraRadera
 6. Tack för era ord Anneli, LoppLoella, Elvira M´s, Jeanette och Sanni bus!;)
  Ja, man kan sammanfatta detta med allt det ni har skrivit i era kommentarer. Riktigt hemskt att uppleva, man önskar ingen detta. Viktigt är att komma ihåg att personen i fråga är sjuk och medverkar den inte själv till ett tillfrisknande så skulle jag göra som Jeanette...Ta mitt pick och pack och flytta!

  Kram till er alla!

  SvaraRadera
 7. Jag tror det finns missbruk likt det du beskriver. Jag tror också att vissa gör det just av den anledning att de kan - tills de åker fast, och behöver en väg tillbaka. Synd, då de genom att benämna det som missbruk, minskar förståelsen för de som faktiskt har just ett sådant.

  SvaraRadera
 8. Tack, såg det här först nu:9
  Mitt inlägg i debatten är att det kanske finns skitstövlar, till skillnad från missbrukare, men att de troligtvis är väldigt få...

  Det är nog snarare så att det finns betydligt fler sex och kärleksberoende än vad vi vet idag. I USA är siffran 6%, högst troligt att det stämmer även på svenska förhållanden även om forskningen här är obefintlig.

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 9. Jenny; Tror också många håller på tills de åker dit som du skriver och förhoppningsvis då inser att det inte kan hålla på så här längre utan måste få hjälp. Tror kanske trots allt att det är bra att det kallas "missbruk" annars kanske problemet inte skulle tas på fullt allvar.

  Tror som du Åsa att visst finns det säkert skitstövlar, men är övertygad om att det till största del består av sjuka människor som inte kan hantera sin situation utan hjälp. Ja siffran är hög och jag bara hoppas på att det ska bli mer "erkänt" som sjukdom så det blir enklare för de drabbade att söka hjälp.

  Adela

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails