HOUSE of ADELA

HOUSE of ADELA

tisdag 30 november 2010

Collage tonårsrum


Hej i solen!

Lovely vinterväder eller hur? Livet blir lättare när solen skiner;)

Här är ”arbetsbördan” stor för tillfället och kommer nog att vara fram till jul på E, tillsammans med ett annat projekt, så mina inlägg kanske kommer att dugga lite i otakt ett tag…;)

Här kommer lite bilder ifrån övervåningen hemma, som består av två teenagersrum, mitt sovrum ( som är vitt givetvis=) ), hall och badrum. Visar lite här från sönernas rum som i motsats till mitt bara vita, går i lite svart, vitt och rött nu till julen;) Tycker det blev fint till deras svarta mässingssängar och lite mer ”killigt”;) Det röd-svart-vita i textilier är juligt men ändå inte "för sött" till dem. Gillar att se den röda tråden i saker...nervåningen i vitt och övervåning i vitt med men av inslag av det röda och lite svarta detaljer och gärna stjärnor nu till jul=)

Nu ska jag ta tag i dagen med allt vad den innebär;)

KRAM & HA EN FIN DAG!

Adela

söndag 28 november 2010

UTLOTTNING HOS HOUSE OF ADELA


Tjingeling i snön alla!

Jösses, jag tror det blir häst och släde till jobbet i morgon! Kanske skulle vara mysigt?=)
Julskyltningen avklarad, knäckäpplen inhandlade i Gamla stan, fix hos Zanslösa Ting och lite mer pyntat hemma;) Detta var dagens bravader. Julskyltningen var helmysig i snöyran med massor av folk. Detta slår ju dock inte nästa helgs stora julmarknad som håller på lördag och söndag. Lilla staden är känd för sin fina julmarknad och det går busslaster hit från när och fjärran. Flera tusen besökare per dag hittar hit! Riktigt mysigt och då är det marknad med bara gediget hantverk i hela stan med hästar och slädar, tomtar och glögg. Jag ska fota då ska ni få se=)

Här kommer nästa UTLOTTNING!
VINN TVÅ FANTASTISKT FINA MUGGAR FRÅN LOT´S LIVING!
Muggarna finns hos de flesta återförsäljare av Lot´s Living om man vill komplettera.

För att vara med i utlottningen gäller för EN LOTT
Lämna en kommentar här hos mig OCH GILLA Zanslösa Ting på FACEBOOK.
Klicka på länken nedan!

TVÅ LOTTER så länkar du med!

Utlottningen pågår till nästa söndag 5/12

Ha en fortsatt skön söndagkväll!

KRAM

Stämning - söndagsbilden i Fabriken

Hej vänner!

Här är det stämning idag! Det snöar MASSOR! Inte lätt att köra bil kan jag säga...
Ljusen är tända, julmusiken på, det doftar glögg och kaffe...;)
Mitt bidrag till söndagsbilden i Fabriken är den här;) Ett fint gammalt lucialinne med mörkrött sidenband, får hänga uppe nu över julen.

Ikväll kommer det en ny utlottning!
Du är väl med?
Nu ska jag åka och fixa i butiken Zanslösa Ting!
Nya annonser på G=)

Kram
Adela

lördag 27 november 2010

Skön adventshelg och mannen i mitt (musik) liv;)

Hello i lördagskvällen;)

Har ni en mysig kväll eller? Får ni till adventsstämningen?
Brrr...riktigt kallt...jag gick en långpromenad med vita vännerna idag men de trippade en del på tre ben i kylan;)

Jag har suttit här och kollat Svt play på Skavlan som jag missade igår! Tycker det är ett kanonbra program och alltid intressanta gäster.
Min stora "musikförälskelse" var ju med! Robbie Williams som nu återförenats med Take That. Tänk att få gå på en av deras konserter.....
Take That och Robbie Williams återförening är årets brittiska popbomb. Skivan är ute och till våren väntar dom en jätteturné. Take Thats nya album släpptes den 19 november! Här är låten de framförde igår...sååå bra!

"Vi hade ett gemensamt behov av varandra. Vi ville reda upp saker i det förflutna som formade oss som människor. Vi tillbringade vår uppväxt som bröder i en sorts dysfunktionell familj. Det var verkligen viktigt att för oss att försöka fixa den familjen, säger Robbie Williams. I hemlighet hade Williams och Barlow åstadkommit en av popmusikens mest häpnadsväckande försoningar. Det var enkelt. Vi är två vuxna människor som möttes och erkände vad vi gjort fel. Större delen av världen kan inte göra det, men vi lyckades på något sätt, säger Robbie Williams."

Gruppen berättar:
Samtidigt med det nya albumet gjorde Take That en närgången dokumentärfilm som följer arbetet med återföreningen. Känslan som förmedlas är att bandets medlemmar försöker åstadkomma något på ett personligt plan, kanske bevisa att de är mer än de gigantiska egon som framträder i pressens behandling av deras många skandalhistorier.
Vi var så vana vid att ljuga, för det är vad popstjärnor förväntas göra.

"Den här gången säger vi sanningen, det kanske är till vår nackdel, men det grundläggande här är förlåtelse, förståelse, frälsning. Dessutom kan vi kanske skapa stor musik, säger Robbie Williams."
Killen har verkligen fattat vad det handlar om! I hela livet menar jag...sanningen, sanningen, sanningen..........
Å jag är helt säker på att de kan skapa BIG music! Drömmen kvarstår ju att få se Mr Williams LIVE!=)


Han har DET den killen, en röst få förunnat, glimten i ögat, en stor portion humor, gör inte ont att titta på honom heller;) och han har gått igenom mycket i sitt liv och haft både drog- och alkoholproblem som han verkar ha kommit tillrätta med. Så trots stor framgång, pengar m m så tycker jag han verkar vara en klok man.


I morgon startar en ny UTLOTTNING här på
HOUSE of ADELA!

Vad får ni se då=)

Ha en riktigt mysig kväll nu...vi ska dricka lite glögg och bara ha det skönt;)

 

Makeover på loppisstolar


Godmorgon vänner!

Lördag och vet ni vad? Jag är leeeedig hela helgen! Har en del som ska hinnas med, men bara känslan är skön. En son i Stockholm och en i Tyskland så här är det mest fyrbenta och jag, än så länge i alla fall=)

I går var jag och klippte mig, så superskönt! Fikade på stan med vän och hann med att besöka M på Zanslösa Ting och planera nästkommande aktivitet! Jättekul att planera och spåna...på söndag ska vi göra ett nytt projekt och fota för kommande annonser;) Där har jag hittat min like...vi är lika ivriga och vill göra massor, helst allt på samma gång;) Jag hann också med en liten makeover stora A rum. Så roligt att förnya lite och det som återstår är nya gardiner som ska sys dit.

Här är några bilder på mina loppisstolar som jag fyndat! Jag är jättenöjd att något så billigt kan bli så bra efter lite färg och nya fina volangdynor. Inte riktigt bestämt var de ska stå än, jag känner mig fram lite=)
 Så här "snygga" var de innan...fina på sitt sätt om man gillar den stilen men framförallt en fin stol i riktigt bra trä med stoppad dyna, (som inte var äääääcklig=))
 Hittade en fin slinga med prismor som passar att hänga på sidan om dörren nu till jul;)
 Eller kanske stolarna hamnar här....man kan ju variera sig;)
 Kanske ska shabba dem lite med...har inte bestämt mig än.
I dag blir det fortsatt fix på stora A rum. Saffran är inhandlat med och det är planerat för saffransbullar och saffransskorpor med vit choklad ....jag får se om jag hinner med allt jag vill...

Ha en ljuvlig lördag!KRAM

torsdag 25 november 2010

Vinnaren är dragen!

Heeeeej alla!

Sent hemma som jag befarade....SJ, SJ gamle vän.....ja jag behöver inte säga mer!
Sen har jag haft ett jobb att skriva ALLA namn på lappar på er som lämnat kommentarer och mailat!;) TACK alla ni som ville vara med och som läser min blogg! Utan er skulle det inte vara hälften så roligt!

Här är tjejen med TUREN på sin sida ikväll! HALVAN! Ingen blogg men det gick vägen ändå=) Där ser ni som inte bloggar med...ge inte upp hoppet=) Ibland kan man nog ha tur om man har blogg och länkar och får två lotter, men det behöver ju inte vara så;) Halvan vet jag inte det riktiga namnet på men hon har hälsat på mig en del innan i bloggen, det har jag sett;)
Jag säger ett stort GRATTIS till dig Halvan och maila mig din adress så kommer den fina ringen på posten.
....................och psssssst, hörrni andra.....snart kommer det en NY utlottning!=)

Och Adela får "krypa till korset" och erkänna att några bilder på stolar i dagsljus hanns inte med i dag heller....hmmm...men det kommer jag lovar;)

I morgon är det en skön stund i frisörstolen som väntar! Några julfester står för dörren så man vill ju piffa sig=)

Sov gott!

KRAM

En ny förälskelse...eller en ut och en in - eller jag älskar Tradera!

En försäljning via Bloggen av en Molly resulterarde i en ny sak!
Denna fina tunika till ett FYNDPRIS på Tradera! Köp nu är en bra knapp=) En underbar tunika som jag såg i en butik, men tyckte den var ganska dyr men jag förälskade mig ;) När den dök upp på Tradera till ett mycket bra pris så var det inget att tveka på;)

Som det dryftats mycket om i Bloggvärlden så är det av största vikt att hålla sig till Odd Molly original! Alla ni som håller på med kopior, lägg ner säger jag med. Om vi alla håller oss till original så har vi ett fenomenalt andrahandsvärde i plaggen och kan sälja det vi inte längre använder lika mycket och oftast få nästan lika mycket som vi gav från början. På så sätt kan vi köpa ett annat plagg istället. Så fungerar det...alla ni som undrar och får ont i magen å våra vägnar när vi shoppar en Molly då och då=)

Jag själv tillhör kategorin som säljer det jag inte längre använder och får på så sätt "nya pengar" till annat;) Enkelt, bra och kul! Jag har ingen guldgruva att ösa ur utan anstränger mig och lägger ut det mesta till försäljning. Både mina och barnens urväxta kläder. Ofta handlar det om ORK att göra det...och har man inte den så får man lite "skylla sig själv";)
Så jag tipsar igen! Tradera är grejen!=)
Jag är glad över den här och en annan är glad över min Mollyblus som flyttade=)

Kram alla!

Adela

I kväll är det dags!

Godmorgon kära vänner!=)

I kväll är det dags! Dragningen på vem som vinner den fina ringen=)
Ooo vad många ni är som vill vara med...önskar jag hade haft lika många ringar;)
Jag återkommer ikväll...vågar inte lova tid då lilla A ska skjutsas till tåget till storstan och ni vet SJ och förseningar.....suck! Men så fort jag är hemma igen så blir det av!

Mina utlovade bilder på de målade stolarna kommer med...tidsoptimisten i mig hann inte med igår;)

KRAM ALLA!
Adela

onsdag 24 november 2010

Adventskransar


Hallå alla fina!

Snöar ni in helt eller?=) Oj det verkar inte kunna sluta snöa...Nu räcker det nog ett tag.
Här går det i lugna mak i dag med även om det är på väg åt rätt håll men halsen verkar ha hakat upp sig i rivjärnsläge;)

Visar er lite mer adventsfix! Har gjort några kransar av buxbom som är så fint och lätthanterligt! Köpte 3 knippen a 15 kr som blev två fina kransar och en liten till det lilla söta gamla barnhuvudet;) Cheapy, cheapy eller hur? Färdiga kostar mellan 100-150 kr och det är mycket roligare att göra själv. Återstår riktigt stora bamsiga kransar jag alltid gör till vardagsrumsfönstret och hängar utanpå det och likaså till dörren. Nu kom ju snön med buller och brak så jag kanske får vänta med att plocka enriset;)
 Vitt, grönt och spets....fint till julen tycker jag;)
 Som en liten tidig lucia...
 Fattigmanssilver i fågelburen...
En av de få tomtar som bor här...filttomte i rött, grått och svart med ett rött hjärta i handen och lååååånga ben. Jättesöt!=)

I kväll ska ni få se mina färdiga nymålade loppisstolar!=)

KRAM

tisdag 23 november 2010

Jag har beställt några julklappar!


Hej vänner!

Då var det tisdag och jag är lite "däckad" av feber igen...och inte har jag bytt dagis men det kommer ändå=) Massor av snö har det kommit men jag tycker det är mysigt;)

Ganska orkeslös här men jag orkar surfa runt och har hittat flera bra julklappar! Handlade en del julklappar på nätet förra julen med och jag tycker det är kanonbra! Du kan lugnt kika runt, slippa trängas i varma varuhus, skicka efter och även om det dröjer ett par veckor nu innan vissa saker kommer så vet du att det finns och att du får det! Bra eller hur? Men lite måste man ju handla på stan med...känna tjusningen med att springa runt i julruschen=)
Men så här blev det....;)
Darlingarna först såklart!  God Jul Stora och lilla A................mer kan jag inte säga för "vissa" läser nog ibland.....=) Kan vara saker som passar till saker på fyra hjul....men jag vet inte säkert;D
Här kan vi tjuvtitta....tror inte T & B läser bloggen...;) Sängarnas säng från Holland! Precis som Theodors pappa!=) Han fick ju den stora äran att resa hit från Holland för att....ja ha trevligt med Banchy kan vi säga....och resultatet är lille T! En galen charmigt, söt busig men så snäll liten terrier, precis som sin underbara mamma Banchy;) Holländska kan han inte och knappt svenska heller kan man tro ibland, när han vägrar att lyssna...;) Men denna fina bädd ska herrskapet få, fylld med specialkulor för att hundarna ska ligga som prinsessan på ärten!=)
God Jul Adela....önskar Adela;) Men åååå så snällt!! Precis vad jag önskade mig...;) Jag tycker man kan ge sig själv en julklapp för året som har gått! Beställd hos Ajabaja.
Sen finns det ju fler som ska ha....en mamma, en syster med familj och några vänner;) men jag hinner ju...detta var bara början=)

Ha en fin snöig dag!

K
R
A
M

måndag 22 november 2010

Julkänsla i butiken


Ett snöigt heeeeej i kvällen!=)

Rena julaftonsstämningen ute! Snön vräker ner och det är skönt att vara inne;)
Här har det varit köttbullstillverkning för middagen och nu blir det lite målning till innan sängen...ikväll är en trött kväll då min feber verkar kommit tillbaka. Hoppas bara det är en topp i kväll;)

Tänkte visa er några av alla bilder som knäpptes när vi julfixade hos Zanslösa Ting! Vi "dukade" upp för fotande men M i butiken gör ju julfint igen nu till advent. Mysiga bilder eller hur? Härlig miljö med den fina öppna spisen, som är en sån mysig sak man kan ha när man inte har en "på riktigt"! Fantastisk sak säger jag, som sprider värme och myyyys på hög nivå! Den skulle gärna få flytta in här=) Den svarta lilla soffan är jag sååååå svag för, den är urfin! Ni måste kika in och se de fina små möblerna och även alla inredningsprylar, underbara påslakan, textiler, julsaker, smycken och mycket annat! Tycker att julkänslan infann sig i bilden eller hur?  Tack M för att jag fick härja ganska fritt!;)
 Vill ni förlora förståndet? I alla fall för en stund?;) Köp då Lev Vackert så garanterar jag att ni gör det! Så mycket inspiration för 399:- Perfekt julklapp till alla inredningstokiga!
Muggarna är ljuvliga! Som gjorda för glögg, kaffe, varm choklad...
Underbart fina smycken från Vintage by Fé;)

Snart blir det julklappskväll i butiken med rabatter och annat mys så ni kan passa på att shoppa julklappar! Jag återkommer med datum!

Ha en fortsatt skön kväll;)
KRAM
Related Posts with Thumbnails