HOUSE of ADELA

HOUSE of ADELA

fredag 19 februari 2010

Gymma


Känner att snön gör mig mer och mer frusterad nu. Längtar så efter våren och ut i skogen i spåren. Nu får det bli träning inomhus och löpbandet med styrketräning därefter. Känns jättekul eftersom det är smidigt att när du vill träna i arbetsplats P nya fräscha gym! Lite loowstart här nu efter en seg förkylning.

Mina löparskor inshoppades i somras på Intersport. Dyra, ja visst, men du får vingar;) Fick suverän hjälp enligt Intersports metod att ta fram rätt sko till rätt person, enligt Walk & Run Clinic.
Från deras hemsida;
"Hos världens största sportkedja tillämpar vi INTERSPORT Walk & Run Clinic - en enkel metod som hjälper oss att hitta rätt sko till din fot och din kropp. Det är nämligen inte bara fotens form och storlek som avgör. Ditt löpsteg, dina löpvanor och din vikt är också avgörande.
Hur går det till?
Vi går igenom fem steg innan du får prova. Sedan väljer du det par som sitter skönast på foten. Krångligare än så ska det inte behöva vara att köpa skor."

Foten Pronation, supination eller helt normal? Låg, hög eller normal hålfot?

Vikten
Stabil sko med bra stötdämpning till den som väger mycket. En lättare sko till den lätta.

Löpstilen
Hur rör du dig? Olika stilar kräver olika skor.

Underlaget
Springer du mycket på asfalt eller mer på skogsstigar? Vi hittar rätt sko.

Frekvensen
Hur många gånger i veckan springer du och hur långt? Allt har betydelse för valet av skor.

Asics GT 2150 Suverän mängdträningssko för asfalt blev mitt val och jag kan lova att det underlättade! Enorm skillnad särskilt när du springer på asfalt.Dessutom i Gore*Tex så du slipper bli blöt. De passar lika bra på löpbandet nu...hellre det är snömodd;)
Mot gymmet!

Hörs under kvällen,)

Adela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails