HOUSE of ADELA

HOUSE of ADELA

tisdag 31 augusti 2010

Dagens Polca Dot & Rädda liv


Hej raringar!

Lugnar ner mig med ett inlägg till er, lite trevligare än vad mina senaste timmar varit här på P… Hoppas lugnet har lagt sig nu! Kalasväder idag, jag gillar sensommarsolen!


Kom på en sak jag tänkte nämna till er…nu tror nog ni jag är helt SNURRIG men det var ett så bra tips! Handlar om att rädda liv så det gäller ju ALLA! En läkare på TV visade hur man gör första hjälpen av en person med hjärtstillestånd och jag tyckte det var kanonbra att få det repeterat i huvudet. Alla har vi nog någon gång gått en första hjälpen kurs. Jag har gjort det flera gånger både i mitt jobb inom Försvarsmakten och även när barnen var små, hur man kan hjälpa ett barn om något händer, men det är lätt att glömma och bli osäker eller hur?

Han berättade sakligt och enkelt att vid ett hjärtstopp så är det givetvis det första du ska göra att kolla livstecken sen LARMA, sen börjar du med hjärtkompressioner. Nu kommer det fiffiga…om man kan säga så i dessa sammanhang. Om man känner sig osäker med att blåsa och göra hjärtkompressioner så menade han att det viktigaste är att man gör hjärtkompressionerna och då ca 100 i minuten i takt till den här låten Stayin' Alive. Tyckte det var ett smart tips att veta hur fort man ska trycka.Tror det blir enklare att komma ihåg om man har det i huvudet=)
Gör hjärtkompressioner

• Se till att personen ligger plant på rygg.

• Placera båda händerna, den ena ovanpå den andra, mitt på bröstkorgen där revbensbågarna möts.

• Tryck ner bröstbenet med raka armar cirka 4-5 centimeter, tag den egna kroppstyngden till hjälp. Du bör hålla ett högt och jämnt tempo med närmare två kompressioner per sekund.

• Släpp upp bröstkorgen mellan varje tryck.

• Varva 30 kompressioner med 2 inblåsningar.
Ja bara ett tips…bra att friska upp minnet eller hur? Man vet aldrig när olyckan är framme!

Här kommer min dagens som är Odd Mollys Polca Dot Jackan i siden med Chrysalis under, vita jeanslegging och Converse för lite mer avslappnad stil=) Gillar jackan mycket även om den är några kollektioner bort;)

Nu ska jag göra mina sista timmar här för ikväll.
Ha en mysig kväll=)
Kram
Adela

10 kommentarer:

 1. SÅ!!! snygg du är och jag verkligen avgudar den kavajen / jackan! Tack underbara du för nomineringen! Sitter och filar på den lite nu så lägger upp imorgon! KRam!

  SvaraRadera
 2. Den ÄR snygg jackan!
  Jag hade kappan fast i mörkblått men sålde den förra veckan, då den bara hängdes tyvärr. Men vackra är de små polkaplaggen=)

  SvaraRadera
 3. Du har så rätt det är så viktigt att kunna, men undrar om man skulle klara av det när det väl gäller. Tur att jag är gift med en Livräddare!!! Lika tjusig som vanligt!

  SvaraRadera
 4. Gah! Struntade i den på Freeport, så dumt! Skulle vilja ha en produktbild, så jag kan skriva om den och sen länka till dig.
  Du är så fiiin i den!!!

  SvaraRadera
 5. Polka är min favoit, den får gärna flytta hem till mig! Du är skit snygg kram

  SvaraRadera
 6. Perfekt med en uppdatering, det är ju så viktigt att kunna och även om man precis som du skriver gått kurser i det så är det lätt att glömma...

  Och du har som vanligt alltid lika snygga kläder :)

  Kramar Bella

  SvaraRadera
 7. En bra påminnelse som kan rädda liv.
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Absolut bra som en påminnelse till oss alla.

  Grymt snygg du varit idag! Ja och när är du osnygg??? Never! :)

  Kram

  SvaraRadera
 9. Ja du är bara så snygg.Läckert.!000 tack för en bra påminnelse om rädda liv.Ha det gott rara du kram ♥

  SvaraRadera
 10. DU är såååå vacker i din vackra polca dot jacket! Älskar min goding (har den i samma färg som du;-). Tack för ett ypperligt inlägg!!
  KRAM!!!

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails