HOUSE of ADELA

HOUSE of ADELA

söndag 15 augusti 2010

En mysig lördagskväll

Hello i solen!

Har ni en skön söndag?
Här är det ganska lugnt än men nu är det dags att ta tag i gräsklipparen och även gå på mitt beredskapspass för kvällen. Hoppas buset håller sig hemma så jag kan få en kväll hemma med=)

Detta är ju en inrednings-mode-inspirationsblogg men idag får ni hänga med och vara lite kulturella om ni ska läsa vidare!=) Gårdagskvällens Tattoo var kalasbra och verkligen en UPPLEVELSE! Många negativa kommentarer har hörts om detta lite här och var och jag tror en del inte riktigt vet vad det innebär;) Strunt samma, alla får tycka vad dom vill, men detta är så häftigt. Min vän som var med var inte heller så förväntansfull innan, men han var nog en av dom som klappade i händerna och tjoade mest sen! ;D

Det här skådespelet med alla färgstarka uniformer, fin musik i en salig blandning alltifrån traditionell musikkårsmusik till ABBA, Grease, tung rockmusik och tuffa unga på trummor är inget mossigt och trist alls=) Tre timmar lång föreställning som bara svischar till för så mycket händer det. Bara att se alla dessa samtidigt och alla olika kuturer är häftigt tycker jag! Bäst var Finska Beväringskåren, snacka om show! Tjusningen ligger nog lite i att se att det alla tror är så stelt och strikt inte alls behöver vara det, utan det är som en riktigt kul show.
Bursa Medher Band från Turkiet är världen äldsta musikkår med rötter ner från 1326! Att se och höra denna fantastiska grupp var som tagen ur "Tusen och en Natt" med deras dräkter, trummor och sång. Skithäftigt på ren svenska!=)
Ungdomarna i sina "uniformer" jeans och t- shirt;), GÖTEBORG DRUM CORPS är en marscherande slagverksorkester med color gard (dansgrupp). Orkestern har enbart slagverksinstrument av olika slag: trummor, cymbaler och även melodiskt slagverk, så kallat mallets. Repertoaren var blandad  med latinamerikanskt, pop och klassiskt. Idag är orkestern en av Sveriges främsta paradorkestrar, efterfrågad till många av de stora evenemangen i landet.
 Royal Engineers Pipes and Drums, dvs säckpipblåsarna....suck vad mäktigt. Man ryser, jag lovar;) Men inga äkta skottar...dessa är från Stockholm, men SÅ bra=
                     
Vid kl 23 blåste två trumpetare tapto högt uppe i kyrktornet....tror ni det var mäktigt eller?=)
Avslutningsvis var alla inne en sista gång.

Får ni möjlighet så tveka inte att gå på nåt sånt här=)
Sen några bilder på miss Adela...inte det bästa vi har sett eller hur och lite suddigt, men dagens var favorittunikan från Jolou...igen! Snart är det höst och då hängs den undan;) Rosa tyllynderkjol från Cream, vita jeansleggings, reafynd  för en hundring - cremerosa scarfes, fynd på Flash i Halmstad, och cognagsfärgade boots. Kvällen fortsatte till långt in på natten i den ljuvliga värmen med vännerna;)

Kramis
Adela

1 kommentar:

  1. Måste ha varit riktigt mäktigt att lyssna och se detta.
    Lika snygg som alltid!
    Kram

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails