HOUSE of ADELA

HOUSE of ADELA

torsdag 21 oktober 2010

One more slice...

Good evening! 

Oj, oj, kära vänner vad jag är dålig på att hinna läsa och kommentera er nu!
Tar igen det i morgon då jag är ledig på dagen=) Mycket rullar och snurrar och jag har gjort två saker de senaste dagarna som k a n bli spännande längre fram, vi får se...då återkommer jag till det=)

I kväll ska vi lyxa med hemmagjord pizza och jag rekommenderar den här från Leila och hennes nya bok "One more slice"! Lite mer jobb och fix med den hemmagjorda men gooooooood! Receptet nedan både på själva degen och tomatsåsen och sen kan man välja fyllning! Hennes mat är mumma för själen;)

Så vaknade man till SNÖ dag...min trädgård såg ut som vid jul;) Snö på äpplena i halmen och enris och mosshjärta, fick nästan julstämning=)

Här kommer recepten!☺


LEILAS PIZZADEG

15 gram jäst, färsk

3 dl ljummet vatten

2 tsk strösocker

1 tsk flingsalt

2 msk olivolja

1 dl durumvetemjöl

6 dl vetemjöl special

Det går att kalljäsa degen över natten men inte längre än så. Grädda gärna pizzan på en pizzasten, som finns i välsorterade köksbutiker.
Stenen ska förvärmas i ugnen i minst 2 timmar för att bli riktigt het.


1.Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt

strösocker, flingsalt och olivolja.

2.Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda den i maskin

i ca 10 minuter tills den är elastisk.

3.Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till

dubbel storlek i ca 45 minuter.

4.Sätt ugnen på 250 grader.

5.Dela degen i fyra bitar och kavla ut dem tunt på mjölat bakbord.
Smaksätt med valfri fyllning.

6.Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.

LEILAS TOMATSÅS

2 st vitlöksklyfta(or)

5 st solmogna tomater

1 msk smör

1 msk flytande honung

1 tsk vitvinsvinäger

flingsalt

svartpeppar från kvarn

Tillagning

1.Skiva vitlöken tunt och tärna tomaterna fint.

2.Värm en kastrull och fräs vitlöken lätt i smör.

3.Tillsätt honung och fintärnad tomat. Koka såsen tills tomaterna är

helt mjuka och såsen har tjocknat, ca 20 minuter.

4.Smaksätt med vinäger, salt och svartpeppar. Låt svalna.

Pizza con gli asparagi e formaggio di capra

1 sats(er) pizzadeg
 

1 sats(er) tomatsås

1 knippa(en) grön sparris

250 gram chèvreost

250 gram buffelmozzarella

2 dl svarta oliver

5 kvist(ar) rosmarin

svartpeppar från kvarn

olivolja

Tillagning

1.Sätt ugnen på 250 grader. Gör pizzadeg och tomatsås enligt grundrecepten.

2.Skär bort nedre delen av sparrisstjälkarna och koka dem ca 2

minuter i välsaltat vatten. Låt dem svalna i isvatten och skiva dem i bitar.
3.Kavla ut degen tunt och bred på ett tunt lager tomatsås.

4.Smula chèvre och bryt isär mozzarellan över pizzan. Strö över oliver, sparris, hackad rosmarin och krydda med svartpeppar.

5.Grädda mitt i ugnen i 5–10 minuter. Ta ut pizzan och ringla över

lite olivolja.

Smaklig måltid!☺

Kram

Adela

5 kommentarer:

  1. Håller med om att Leilas recept och mat verkligen är underbara. Tycker allt från hennes böcker blir så lyckat. Ännu har jag inte gjort pizzan men det får nog snart bli av. Kram

    SvaraRadera
  2. Jag brukar också göra egen pizza. Mycket godare än dom flottiga man köper! Kram

    SvaraRadera
  3. Hej Raraste du!
    Tack för kommentaren hos mig! Och hjärtligt tack för de goda receptet, detta får jag testa imorgon, det är ju ändå fredagsmys!

    Kram Camilla

    SvaraRadera
  4. Vad hungrig jag blev:) Låter jättegott och ska absolut testas.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Tack så hjärtligt för det mysiga receptet,det får jag testa låter bara så gott.Har du hunnit fråga om halsbandet?Här är det fullt med snö.Lite väl tidigt týcker jag som inte är någon älskare av snö.Ha nu en skön och mysig dag rara du Kram Rita ♥

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails