HOUSE of ADELA

HOUSE of ADELA

tisdag 7 december 2010

Vaniljparfait & Nostalgi


Godmorgon!

Ja, jag vaknade fast natten blev sen...=) Ett lussekattbak nr 2 blev klart vääääldigt sent!
Fixade ihop en julkaka med som jag ska bjuda mina kollegor på E på idag...ja, inte alla, de vid mitt fikabord;). Smarrig (hoppas jag) julkaka innehållande bl a kanel och ingefära med vispgrädde till och lite bär. Blir det bra tror ni?=)

Egentligen borde jag bjuda vår Exportchef med som jag fick 2 flaskor vin av igår som tack för en del planerande och bokningar med hans resor bla. DET är kul och värdefullt att få uppskattning så! Men dessvärre är det inte alla som är på chefsnivå på olika företag som begriper hur viktigt det är med uppskattning och ett peppande ord då och då...Men han har förstått...för jag har fått uppskattning av den avdelningen tidigare med. Yes, se och lär ni andra=)

Kom på då med att ni bara måste få det här receptet som jag har gjort varje jul i 6 år nu, som dessert! Supergott och enkelt, förbereds innan jul och bara att plocka fram ur frysen.
 

Vaniljparfait med pepparkakor och lingon


Portioner: 6-8

Ingredienser

1 vaniljstång eller 1 msk vaniljsocker

6 äggulor

1 1/2 dl socker

6 dl vispgrädde

2 dl rårörda lingon

15 pepparkakor

Gör så här

1. Dela vaniljstången längs med och skrapa ut innanmätet. Vispa äggulor, socker och vaniljen pösigt med elvisp.

2. Vispa grädden till fast konsistens. Blanda med äggvispet.

3. Hacka pepparkakorna grovt och blanda dem i smeten. Häll upp hälften av smeten i ett sockerkaksform, ca 1 1/2 liter, och ställ in den i frysen ca 15 minuter.

4. Lägg en sträng rårörda lingon i mitten av parfaiten. Häll på resten av parfaitsmeten. Ställ in i frysen i minst 3-4 timmar.

5. Låt parfaiten stå framme i minst 10 minuter före servering. Servera gärna med pepparkakspinnar. Garnera ovansidan med lite kanel och små klickar rårörda lingon.


FÖR ALLA?

Gör glutenfi: använd glutenfria pepparkakor. Innehåller mjölk och ägg.
Servera i stället en mjölk- och/eller äggfri glass.

TIPS!
FÖRBERED
Parfaiten går att göra upp till en vecka i förväg. Ta fram parfaiten minst 10 minuter i förväg, den smakar mer om den inte är iskall.


Körde en nostalgitripp med foton och hittade detta på min syrra och mig och lika mycket snö som det är här nu. Såklart jag fick dra henne på sparken=) Var du lite slööööö eller K??=)
Jag har ju alltid gillat kläder och mode och jag måste säga att matchningen är ganska ok här eller hur?=) Vit mössa, vita vantar och vita stövlar;)
Fotona är scannade, därav kvalitén.
Spetsstrumpor...skulle funka i dag med;) Men klänningen är jag inte riktigt överens med;) Ha ha...
Nu startar vi tisdagen!

KRAM

5 kommentarer:

  1. Syns tidigt vilken favorit kulör du har:)
    Blir även impad över mängden hår du har i dina flätor, oj, det hade kunnat vara mitt barnbarn. Hon har likadan omfattande kalufs./K

    SvaraRadera
  2. Hade säkert dragit dej innan så jag var trött i benen. Ha,Ha."snygg" jacka jag har. Vad söt du var där.Ha en bra dag.Syrran.

    SvaraRadera
  3. Jäklar vilket hår du hade! Söt bild på dig och syrran:) Kram

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Vill tippsa om en ny webshop, Essere Design som är under uppbyggnad, nya plagg droppar in vart efter, jättefina kläder tycker jag!. Jag har köppt ett antal klädesplagg och sjalar därifrån.
    Mvh Åsa

    SvaraRadera
  5. Hihi vilka fina bilder på dig. Sååå söt;).

    Kramis/Heléne

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails