HOUSE of ADELA

HOUSE of ADELA

tisdag 5 april 2011

EN UTMANING ATT BERÄTTA 8 SAKER OM MIG SJÄLV...=)Godmorgon girlies!

Skön nattsömn och idag är det mycket på G!
NU kommer mitt inlägg om min utmaning jag fick för en tid sen av underbaringen Too di Loo:)

Jag skulle berätta 8 saker om mej själv...som ni inte vet!
Så här kommer lite kuriosa...kanske "ganska värdelöst vetande" men jag tycker själv det är kul att läsa liknande om andra! Har tidigare berättat några saker om mig, så för att inte trötta ut er är detta också några episoder från tidig ungdom;D

Har nog nämnt det förut att jag "sommarjobbade" i "min ungdom" många somrar i rad på Borgholms sjukhus på Öland. Många roliga händelser finns därifrån och jag kommer alltid att ha ett speciellt hjärta för Öland. Drömmen om lottovinsten och sommarstugan ni vet....=)  
Några saker kommer här och då hamnar i lite i "kändisträsket"...Såklart var vi ute och roade oss en hel del....;D Till saken hör också att "på den tiden" (Stenåldern som lilla A säger...) så kryllade det av s k kändisar i lilla Borgholm. Poppis semesterort även för dem...nu har nog Visby tagit över det.
Har varit på en stor fest i Borgholm hemma hos en känd ölandsk konstnär som för övrigt var med på "halv åtta hos mig" för en tid sen...där hamnade jag bredvid Malin Berghagen, hennes dåvarande pojkvän och Kristin Kasperson vid bordet den kvällen och hade det mycket trevligt med dom!=)
Döttrarna tillbringade mycket tid där nere med då deras moder hade en egen svit högst upp på Strand hotell när hon uppträdde där på sommaren. Bredvid henne bodde den bortgångne kände Sigshten Herrgård. Vid ett tillfälle satt han ute på Strand hotels utebar och jag kom dit med mina vänner. På mig hade jag en nyshoppad rutig kavaj...ha ha de ni!=) och han tittade på mig och sa...mycket snygg kavaj tjejen! Wow vad man tyckte det var stort då...;)

En annan kväll spenderade vi på ett annat hotell och där var Carola privat...vi var flera tjejer som dansade, pratade och hade kul med henne på dansgolvet...ha ha...obs ca 23 år sen....=)
En annan dag var jag ute och cyklade...i en öppen cab kommer Björn Skifs och Bengt Palmers som också var på Öland med "Badrock"...kommer ni ihåg?? Han vackra fru Pernilla fanns också i Borgholm med barnteatern "Folk och rövare i Camomilla stad";) I alla fall skulle de väl göra sig "lite roliga" med en blondin på cykel....så de stannade mig och frågade lite dumt om "vägen till Köpingsvik" ha ha....t o m jag insåg att de mycket väl visste vägen...kanske för att pigga upp en tjej på knappa 20 på cykel vad vet jag?=) Kul var det i alla fall...,)

Då lämnar vi kändisvärlden...;D

En annan episod som hände på Öland någon utav somrarna var när en av mina bästa vänner och jag skulle åka dit...Jag hade körkort men inte hon. Vi fick låna en fantastiskt rolig bil av hennes snälla pappa...han litade ju på oss....en gammal veteranbil, en Morris Minor, svart och fin som bilden ovan. Han var jätterädd om bilen men vi var ju försiktiga...hmmm...Kan säga att vi hade riktigt kul den sommaren i den bilen...två blonda yrhönor ute;) En sen kväll körde vi mitt i Borgholm och jag fick plötsligt syn på en kille jag hade haft ögonen på (som man var i den åldern...=)) och förlorade uppmärksamheten på bilen framför och körde rakt in i den bilen! Ut kom två hysteriska damer och var såklart upprörda. Vi försökte reda ut situationen och lugna dem. Deras största problem var att de hade tagit den ena kvinnans mans bil olovandes och inte talat om att de skulle till Öland och ha kul...;) Lite svårförklarat sen kan jag tro med trasig lykta och svarta fartstreck på deras grå bil...ha ha. Kan ju skratta åt det idag, men vi var inte så kaxiga heller när vi skulle åka till min väns pappa och erkänna...
Urrrrkkkk....kan knappt titta.....
Jag är dödlig äcklad av maskar och kan knappt gå ut ibland på promenader när det har regnat mycket. Tycker det är helt vidrigt med dessa bruna ringlande saker och att trampa på en är lika med stor skräck=) Har noterat att de små sakerna kommer fram i mängder om man är ute sent en regnig kväll...Antar att de begriper att det inte är så mycket bilar och annat ute som kan mosa dom då....
Är också på tal om helt galet, förtjust i nötcreme i små förpackningar ni vet...=) Köper det fortfarande ofta. Det var lättare när barnen var små då kunde man skylla på att de skulle ha dem;) Willys är frestande att handla på...där finns de i påse med 10 st för inga pengar alls. Tror ni dom är nyttiga??=)

 Är en sann tidsoptimist!=) Gillar att hinna mycket på lite tid...kan man säga...
Klockan går alltid så fort...tror att min går snabbare än andras...
Ja, ungefär så här som ovan....=) men jag har bättrat mig mycket...;)

Det var lite onödigt vetande om mig...=)

Skickar den vidare till dessa sköna damer!
obs inget tvång...ni gör det om ni vill!;)Ha en underbar dag nu vänner!

10 kommentarer:

 1. Kul vetande!!!

  Tidsoptimist har du en här med... Och håller med...vissas klockor måste bara gå snabbare än andras...

  Kram

  SvaraRadera
 2. Åh ja nötcreme........vi hade någon nojja på att äta dom på ett speciellt sätt, nämligen att göra ett litet litet hål på baksidan på munnen på bilden med pojken och trycka ut nötcremen genom det lilla hållet......Smarriga var och är dom fortfarande som sagt.......
  Kram Halvan

  SvaraRadera
 3. Tack för du delade med dig, framför allt roligt om din tid från Borgholm!!(eftersom jag bor här sedan -81). Maken min jobbar på din gamla arbetsplats, o även jag har tidigare varit där en period. Kul med gamla minnen..tror nog det är rätt så kändistätt fortfarande här på somrarna. Fast man reagerar inte längre som tidigare kanske..bara när man stöter på någon av kungafamiljen på alvaret.(förra året kom jag på långt senare jag pratat med Prins Philip..visst ja det var ju han!) Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Tack för härlig läsning om dej .Bara så underbart.Önskar dej en fin dag vännen.Kram Rita ♥

  SvaraRadera
 5. Men Gud va roligt, detta kommer jag förvalta... Återkommer när min lista är klar,.


  Tack fina du!

  SvaraRadera
 6. Hej på dig!
  Alltid lika kul att läsa om värdelöst vetande om andra människor. Jag fick en sådan utmaning själv för ett tag sedan och lyckades på något märkligt sätt få fram 8 ointressanta saker om mig jag också :)

  Kan dock dementera att man skulle kunna sitta på tunnelbanan och hämta energi, hmmm... det skakar och låter - inget roingivande ställe precis. Men är du tillräckligt trött så kan man somna.

  Kram
  /Carina

  SvaraRadera
 7. ha ha ha DU är ju bara för GO:)
  Å det här med klockan..jaaa jag fattar inte vart tiden tar vägen..försöker att skynda mej men det blir liksom fel..:) Å nötcreme= LOVE:)
  å maskar..tvi usch håller med fullständigt..läskiga micro ormar:) å Vad roligt du haft på "ön":)
  Tusen kramar goding:)

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Tack för kul läsning;o)

  Ha en bra dag!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 9. Vad mycket du har varit med om:) När det gäller maskarna är jag helt med dig! Kram

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails