HOUSE of ADELA

HOUSE of ADELA

lördag 16 april 2011

TACK ALLA NI & DET BÄSTA SOM HAR HÄNT PÅ LÄNGE! - TACK CARIN GÖTBLAD!


Hej alla goa!

Tusen tack för alla era grattishälningar i dag!

Mmmm... har haft munnen full av tårta alldeles för många gånger idag....jag ääääälskar grädde!=) Hemgjord marängjordgubbstårta är kalasgottt;)

Den bästa födelsedagspresenten var när jag läste om detta med Djurpoliser och hörde på TVnyheterna om det i kväll. Underbart, inte en dag för tidigt!!!
Såååå många djur som plågas och misshandlas och Carin Götblad vet vad hon pratar om när hon säger att människor som kan plåga djur så här går vääääldigt lätt över gränsen och ger sig på människor med!

Djur är levande varelser med känslor!

Nu rullar djurpolisen på Stockholms gator


"Från och med den 12 april rullar specialutrustade bilar med texten Djurskyddspolis på Stockholms gator. Stockholmspolisens nya satsning på djurskyddsbrott har inletts.

I lördags (9 april) belönades Stockholms länspolismästare Carin Götblad med Djurskyddet Sveriges djurskyddspris för sitt initiativ till en särskild djurskyddspolis. I dag, tisdag, invigde hon den nya satsningen.

Det innebär att det från och med nu finns minst en djurskyddspolis i samtliga åtta polisdistrikt i länet. Centralt för verksamheten finns en förundersökningsledare, en utredare samt fyra poliser för yttre tjänst.

När organisationen är helt ”satt” kommer det att finnas totalt 15-20 djurskyddspoliser i Stockholms län. Samtliga har genomgått en grundutbildning på två veckor med bland annat djurskyddslagen på schemat.

- Brott mot djur är väldigt lågprioriterade i hela landet, trots att anmälningarna ökar. Det senaste är kriminella killgäng som plågar djur, filmar händelsen med mobilkamera och skickar vidare. Forskning visar att de här personerna senare ger sig på människor också, säger Carin Götblad.
 
Ett i Stockholmsmedia uppmärksammat djurplågerifall handlar om amstaffvalpen Shiva, som bara blev sex månader gammal innan hon plågades ihjäl. Hon hittades i en skogsdunge med en plastpåse över huvudet i början av månaden. Under hela sitt korta liv hade hon blivit torterad. Tack vare den nya organisationens effektivitet sitter redan en person häktad för dådet."

Allvarligt inlägg kanske en lördagskväll men sååååå viktigt!
KRAM ALLA
&
Ha en fin kväll!

11 kommentarer:

 1. Stort grattis till en av mina favoritinspiratörer! Ha en trevlig kväll, mvh helen

  SvaraRadera
 2. Ett stort grattis till dig!!!! Kram!!

  SvaraRadera
 3. Grattis på din dag!! Tårta ÄR gott..
  Blev också så glad när jag hörde om djurpoliserna på STHLM,s gator! Välbehövligt o en bra början, med hopp om spridning i landet. Carin Götblad är en fantastisk kvinna men stort mod, beundrar henne!
  Ha en fortsatt mysig helg!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Grattis i efterskott! Hoppas att du har haft en härlig födelsedag!
  Ha det gott!
  Märta

  SvaraRadera
 5. GRATTIS på födelsedagen finste du!
  KRAM!

  SvaraRadera
 6. Grattis i efterskott!

  Djurpoliser, hur bra som helst. Tyvärr.

  Ha en fin söndag

  SvaraRadera
 7. Ja det var ju en bra födelsedagspresent. Hoppas det sprider sig för här i Skåne hinner inte djurskyddet alls med.

  Och försenat grattis till din dag!

  SvaraRadera
 8. Grattis!!

  Tack för ett fantastiskt inlägg! Jag blir så glad att detta äntligen tas på allvar!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 9. Grattis (i efterskott) på Din dag - Å vilken fantastisk nyhet (för mig) du kom med, inte en dag för tidigt! Kram Carina

  SvaraRadera
 10. Hej!

  Grattis i efterskott!

  Bra att djurrätt börjar att tas på allvar men tyvärr verkar det bli allt sämre och djur utnyttjas på de mest fruktansvärda sätt. I min lilla stad har vi "Vildåsnan" en organisation om just djurrätt.

  Kram från Eva

  SvaraRadera
 11. Det var på tiden att Sverige äntligen har "djurpoliser" Våra älskade djur behöver verkligen hjälp. Eftersom jag sjöng för dej finis igår:) så hoppas jag att du haft ett underbart födelsedagsfirande idag med:)
  kram finaste..:)

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails