HOUSE of ADELA

HOUSE of ADELA

söndag 15 januari 2012

MAGNOLIAPEARL & VOOV, FÖR UTSATTA DJUR I MISSHANDELSRELATIONERHej i den sköna söndagskvällen;)


Här sitter en latmask som efter en intensiv helg med mycket och PW idag efter jobbet, har softat hela eftermiddagen i soffan under min sköna julklappsfilt med värmeslingor i;)

Mmmm säger jag när jag ser de här bilderna!
Fina Magnoliapearl! Vilken härlig stil;) Lovely kläder som jag gärna skulle tassa runt i, i sommar. Bohemchic,lantligt, romantiskt!
En topp som väcker stort HAbegär=)
Så snyggt att kombinera med lite tuffare boots till...

Nu till en helt annan sak!

(Bild från nätet)

Har ni hört talas om VOOV?
Det står för Veterinär omtanke om våldsutsatta


Om inte, läs detta längre ner! Helt fantastiskt att detta finns för utsatta kvinnors husdjur!

Vet ni hur vanligt det är att även djuren blir utsatta i dåliga misshandelsrelationer?
MYCKET VANLIGT desvärre!
Det finns män som hotar sina kvinnor med att döda (och även gör det framför kvinnans ögon!), ta ifrån dem deras kära husdjur och mycket annat hemskt, för att komma åt kvinnan!
Helt fruktansvärt och mitt hjärta blöder som ni nog alla vet vid det här laget för djuren! Givetvis för utsatta kvinnor med, men där finns redan många insatser, vilket det inte funnits för djuren innan.
I mitt jobb möter jag oftast inte kvinnan utan i stället männen som slår.... Och vad jag tycker om det behöver jag inte skriva här, utan det gäller att hålla en professionell nivå och mitt jobb är INTE att döma.

Detta är VOOV!
Vision
Ett jämställt samhälle fritt från våld.


Syfte

Föreningens syfte är att underlätta uppbrottet från den våldsutövande parten för kvinnor/män som lever med våld i nära relation. Föreningen uppnår detta genom att erbjuda tillfällig bostad för den våldsutsattes sällskapsdjur under tiden som personen lever på skyddad adress där det inte är möjligt att ta med sällskapsdjur.


Föreningen
VOOV är en ideell förening som bildades 2009 av veterinärer och veterinärstudenter i Uppsala. Vi har organisationsnummer 802446-8160. Under 2011 startade VOOV ett projekt med stöd från allmänna arvsfonden för att sprida verksamheten nationellt.

 

Hur arbetar VOOV? 
VOOV samarbetar med socialtjänst, polis, länsstyrelsen och föreningar/organisationer som kommer i kontakt med våldsutsatta personer. Den våldsutsatta kan alltså inte själv ta kontakt med VOOV utan all kontakt går genom någon av de ovan nämnda aktörerna. VOOV har tillsammans med polisen utarbetat dessa riktlinjer för arbetet för att säkerställa alla parters säkerhet och integritet.


Utöver vårt samarbete med kvinnojourer och brottsofferjourer jobbar vi aktivt för att nå ut och få kontakt med föreningar som arbetar med våld i samkönade relationer och män som utsätts för våld i nära relation.

VOOV är en ideell förening i Uppsala som drivs av veterinärer och veterinärstudenter med syfte att hjälpa våldsutsatta personer att ta sig ur en våldsrelation. Nästan alla de skyddade boenden som finns i Sverige idag saknar möjlighet att ta emot husdjur. VOOV försöker att förmedla en jourplats åt djuret under tiden personen har behov av skyddat boende.
 
Förutsättningen för att VOOV ska ta hand om ett djur är att personen aktivt har påbörjat att ta sig ur relationen. Kontakten med VOOV förmedlas via socialtjänst, polis, kvinnojourer och brottsofferjourer.

 

Vill du stödja vår verksamhet?

VOOV är en ideell förening utan vinstintresse. Vi får stöd från sponsorer och privatpersoner.

Föreningen fick 2009 ett stipendium från Stockholms djurvänners förening och 2011 har föreningen beviljats stöd från Allmäna Arvsfonden för att kunna starta upp verksamhet på fler orter i landet.

Vill du som privatperson eller ditt företag stödja vår verksamhet tar vi emot ekonomiska bidrag till vårt konto:
 
Swedbank Clearingnummer:
8381-6 Kontonummer: 914 405 856-8

 

Jag kommer att sätta in pengar, gör du???;)
Stor kram i kvällen!

2 kommentarer:

  1. Mameluckis-grejorna var lite för mycket för mig, annars är ju dom kläderna helt underbara! Självklart ska pengar sättas in! Kram

    SvaraRadera
  2. Tack för infon om Vov, ja du vet vad jag tycker..självklart donerar jag. Tänker göra ett inlägg och kniper infon från dig, om det är OK..mitt hjärta blöder för dessa utsatta djur, som inget ont vill...pussåkram:))

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails