HOUSE of ADELA

HOUSE of ADELA

onsdag 5 september 2012

EFTERTÄNKSAMHET...
Ja i dag ställer jag flera frågor till er, både om ytliga saker såsom kappor och
djupare om livet
...;)
Det är det jag gillar. Glamour och flärd men också mycket djup och eftertänksamhet i en skön blandning.Vilket FINT inlägg om hur vi alla känner ibland...helt sant, varför är det så svårt emellanåt att ta sig upp? Jag känner igen mig så väl i det hon skriver även om vi är många som i grunden är positiva människor:)
Men jag tror mycket på att våga vara i känslan...att inte fly utan att känna sig nedstämd just då när det känns så. Att inte till varje pris ta sig upp just då, utan låta det ha sin tid.
Att våga vara ledsen, att släppa ut tårarna precis som du släpper ut din glädje.

"Allting är precis som det ska vara just precis nu" har jag skrivet på små lappar lite här och var hemma...
Jag tror på det. Tror att livet styr oss så som det ska vara just i den stunden. En skön tanke och känsla, jag är säker på att det är så. Såklart vi kan/ska tänka positivt och visualisera det vi vill se framför oss, våra mål, och eftersträva det vi vill i livet, men samtidigt låta livet ha sin gång. Hur mycket du än försöker och vill så tror inte jag det går, om det inte är meningen...;)

Personligen tror jag vår väg är utstakad och att saker och ting sker av en mening. Jag tror inget är förgäves, inte ens de jobbigaste sakerna, utan en resa vi ska lära oss saker på vägen. Det gäller bara att snappa upp dom:), så vi inte behöver göra om våra "misstag" om och om och om igen....

Hur tror du att det är?:)


6 kommentarer:

 1. Jag tror lite som du och lite annat, känslorna skall man absolut leva tillsammans med vara sann mot sig själv och inte fly ifrån för det går inte förr eller senare kommer de ikapp en.

  Däremot väljer jag att tro att jag styr mitt eget liv, att man är sin egen lyckas smed. Tror på val och väljer man så - blir det på ett vis och väljer man på ett annat sätt blir det på ett annat vis. Det är det som är själva tjusningen med livet och så tror jag att inget är förgäves allt är viktiga byggklossar i våra egna
  ryggsäckar och det är viktigt att ha mål , om än bara små,små saker att se fram emot. Viktigast av allt att leva här och nu.
  Ha en härlig fortsatt vecka.
  Kram/
  Berit

  SvaraRadera
 2. Ok, visst finns det människor som är 100% ytliga eller 100% seriösa och båda kategorierna skulle vinna på att bli lite mer av den andra. Men de allra flesta har nog båda i oss. Jag är så in i bängen fåfäng så det finns inte. Älskar kläder, smink, inredning. Men så finns det en mycket djupare sida. En allvarlig, seriös sådan. Som grubblar och studerar hårt. Båda sidorna måste få utrymme. Så är det bara.

  Vad gäller din slutkläm. Att saker sker av en mening. Är jag av en annan åsikt. För det mesta. Jag är mycket rationell och inte någon drömmare. What you see is what you get. Ungefär. Jag styr mitt eget liv. Men det finns samtidigt en liten tvivlare inom mig, som inte accepterar eller tror att det är som du säger, men som är öppen och kan tänka sig att fundera över alternativ. Förstår du vad jag menar? Gör det knappt själv haha.

  Men jag älskar vissa bloggar, som din, som Malenami och många fler, som lyckas kombinera det ytliga med det djupa. Det blir så mycket intressantare då.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Så många kloka ord. Jag tror precis som du att det mesta i livet har en mening och att vi lär oss viktiga läxor i allt som händer oss. Att vara ledsen och nedstämd ibland är en del av livet, en del som man behöver för att uppskatta de lyckliga och underbara dagarna desto mer.
  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Jag håller just nu på att läsa en bok som heter "Gilla läget - Hur allt gick åt helvete med positivt tänkande". Den är skriven med humor och ironi, och handlar om det amerikanska samhället och hur det "positiva tänkandet" under en period fått sånt fäste, att man ska kunna få allt om man tror tillräckligt starkt. En tankeväckare. Författaren skrev den efter att hon fått bröstcancer och upplevt en slags tro och uppmaning att man ska tänka positivt för att bli frisk. Jag har ju själv under min tid nu då jag gått igenom den här förbaskade cancerdiagnosen och allt därtill tänkt en hel del på det där. Att man kanske inte ska få utrymme att vara ledsen, eller fundera eller bara få vara allmänt förbannad. Var sak har sin tid, och det är inte alltid läge att vara uppåt. Jag även upplevt det under den här tiden som att man MÅSTE vara deppig, gråta floder och inte orka. Det kändes också konstigt. Ja - helt enkelt har det varit ganska förvirrande hur omgivningens förväntan är på hur jag ska vara i en jobbig situation. Det är väl kanske det som gör att man inte själv riktigt kan hantera de egna känslorna, och alltid komma tillbaka till den där positiviteten som är som ett mantra... Det här året har varit galet fullt av jobbiga saker i min familj, vi deppar stundtals men skrattar även en hel del och hittar de där stunderna av ro, då man glömmer det jobbiga för ett tag. Bryter ihop en stund och går vidare. Att hålla masken är det värsta man kan göra liksom.
  Så, ja man kommer långt genom att tänka positivt, och ännu längre att ha acceptans för att ingen känsla består för evigt - men det alltid kommer nya.
  Kram Milla

  SvaraRadera
 5. Jag tror också att det mesta sker av en mening. Hur jobbigt saker och ting än är just då så växer man av motgånger.......Kram

  SvaraRadera
 6. Du är bara så skön Adela, vet du det?! Jag är helt inne på din linje här, så många kloka ord här. Jag har ett ordspråk som jag ofta tänker 1. everything happens for a reason. Jag har en dröm, som är omöjlig har jag nu förstått, den förblir en dröm! Men jag har också ett mål, som jag dagligen hoppas och tror på! Men som du skriver så har allt en mening just nu. OCh det är en konst att leva i nuet! Jag jobbar med det daglingen. Jag är en person som lätt lever i framtiden. Men då glömmer man att njuta av allt man har idag och runt om kring sig. Just nu njuter jag av att ha uppkoppling igen av nätet, hihihi! Och baren njuter jag av varje dag! Alla framsteg allt jag får dela med dom. Och framför allt att just jag får vara mamma till dessa två fantastiska små människorna! Det är inte en självklarhet att få två friska fina baran ♥ Jag är lyckligt lottad, tänker jag dagligen!

  Tack för ett fint inlägg som går rakt in i hjärtat!

  Kram fina du!

  ♥CC♥

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails