HOUSE of ADELA

HOUSE of ADELA

tisdag 9 oktober 2012

BETONG, SILVER & LÄDER OCH EN FANTASTISK KONSERT






Hej fina vänner!


Jag har inte gått i ide som björnarna (även om jag skulle ha lust från jan-mars kanske ;)) men det verkliga livet har hamnat före på alla sätt. Dagarna har varit fulla av alla möjliga tänkbara saker men framför allt kanske att ta tiden och smälta helgens FINA konsert och att träffa sååå många gamla vänner på en och samma gång.

Men först lite inredning kanske?!=)

Här är mitt "nya" matbord! Vitmålat från ek och det blev kanonbra! Tycker allt gör sig bättre på det vita än på eken...Nya fyndade betongljusstakar från en liten butik i en grannstad - verkligen FYND (som jag gillar, allt behöver inte vara märken...Kikar smått förvånad faktiskt in i en del bloggar ibland där i princip ALLT byts ut i hemmet och en helt ny inredningsstil infinner sig. Mest förvånad att människor har råd att plötsligt byta ut ALLT nästan?;)) Nåväl...:)
Dessa ljusstakar kostade för den som är sugen 119 resp 129 kr och det är ett superpris för dessa rejäla saker. Kändes som det behövdes något rustikt på det stora bordet.

Urfint är också fatet i silver med läderhandtag som kommer ifrån Zelected by houze!
Också stort och lite maffigt;)
Stolar ska givetvis på plats med men överdragen är på tvätt och de svarta korgstolarna, som ska stå på ändarna ska få flytta in från balkongen till helgen.

Helgen ja.....den ser jag fram emot!
På lördagkväll stormar det in 25 st av mina bästa vänner som tackat ja i inbjudan och då har jag min inflyttningsfest! Förberedelserna är igång för fullt här;))
 Kontrasten silver/läder är ursnygg! Ungefär som päls och skira tyger i modevärlden....;)
Några bilder från helgens minneskonsert för våra fina vänner som gick bort alltför tidigt i våras i cancer...
2 barndomsvänner som båda försvann inom loppet av en vecka...

Jag kan inte i ord beskriva hur konserten var, såååå fantastisk bra, stämningsfull och känslosam var den.
Sprängfylld kyrka med 700 st besökare sammanlagt på lördagen och söndagen och insamligen till Cancerfonden blev hela 135 000 kr från konserterna och en veckas arbete med konstutlottningar, bössinsamlingar m m ...Helt fantastiskt eller hur?

Alla dessa, mest lokala artister,som medverkade och den konserten vi fick vara med om var enastående bra! Killen på fotot Jörgen (sångare i Hunky Dory och för övrigt min syssling) öppnade konserten med ett a capella solo av U2..."Sleep, sleep tonight and let our dreams be realized"....så fint så man nästan rös...
Vidare fortsatte konserten med den ena fantastiska personen efter den andra och med låtar som 
"Some die young" av Laleh (som var min väns favorit), "Utan dina andetag" av Kent och många, många andra underbara låtar. Efter konserten träffades vi många gamla vänner (många utflyttade som jag) på en restaurang och där pratade vi till kl 3 på natten...;) 
Vilket minne!



Önskar er en toppendag nu i höstrusket:)


KRAM


Adela



17 kommentarer:

  1. Så fint du har fått det! Nej allt behöver verkligen inte vara märken, lite trångsynt. Fint att blanda så som du har gjort. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack söta Odd me:) Gillar också att blanda:)
      Kramis
      A

      Radera
  2. Du har såå fint:)!! Mixat e bäst:)! De maffiga ljuststakarna passar super:)! Härligt m ljus nu på kvällarna.. Va fint gjort att ordna minneskoncert o allt, livet är så skört! Tack för en fin blogg du har:)! Kram jecka Finland

    SvaraRadera
  3. Hej Adela!
    Kikar in här rätt ofta, du har en fin och väldigt inspirerande blogg i positiv anda.
    Du verkar hinna med så mycket och så bara älskar jag dina hundar, om jag hade en hund skulle det vara en Westie.
    Mvh Lotta

    SvaraRadera
  4. Åh, vad fint du verkar ha det!! Kul att förbereda inflyttningsfest, det blir säkert toppen med dej som värdinna! Du verkar inte vara den som lämnar något åt slumpen :-)
    Kram Helen

    SvaraRadera
  5. Ååå vad fint du har det .Bordet blev ju kanon.Underbart fat och härliga ljusstakar.Ja du hinner alltid så mycket ,du är snabb och himla duktig.Njut kvällen fina du .Kramar Rita ♥

    SvaraRadera
  6. Hej ! Harockså ett ekbord som jag funderar på att måla. Vad har du använt för färg och hur många ggr behövdes det målas ? Ser jättefint ut ! Tack fören inspirerande blogg !!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och tack för din hälsning:)
      Färgen är från Beckers och heter
      Elegant aqua lackfärg, matt vit nr 10.

      Adela

      Radera
  7. Hej!

    Du kan verkligen få till det hemma hos dig duktiga du;) Ursnygga ljusstakar i betong som du har fyndat passar så bra till ditt nymålande bord.
    Kram från Bettan

    SvaraRadera
  8. Jag blir helt tårögd...så fint att det blev ett så starkt minne att bära med sig :)

    SvaraRadera
  9. LÅter otroligt stämningsfullt. Det måste ha varit svårt att hålla tårarna borta. Fast varför ska man göra det egentligen? Jag skulle iallafall ha storbölat.
    JÄttesnygga ljusstakar och något sådant letar jag efter i present till en kompis jag ska träffa imorgon. Något tips om var man kan hitta liknande?
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var lite småjobbigt...men precis som du skriver, varför får man inte gråta...;)
      Tyvärr kan jag nog inte tipsa om något ställe...jag sprang på de här av en slump och det var en ganska anonym butik som jag faktiskt inte ens kommer ihåg namnet på...får skämmas lite;)

      Kram!
      A

      Radera
  10. Jag bryr mig inte om märke eller inte,dina ljusstakar är ju maffiga och den dagen du tröttnar på betong kan du måla om dem. Något jag däremot satsar på är om jag skall dricka ett glas vin ,vill jag gärna ha Kosta, eller Orrefors tunna fina,sköna glas även min man vill ha tunna muggar till sitt kaffe så då är det Rörstrands muggar som sundborn,grace som gäller. Jag har nog titta in på samma blogg som du där det mesta byts ut och man förstår att 100 000 lapparna flyger i väg.Märken hit och dit. Det är klasssamhället i dagens samhälle som vissas upp mer öppet idag. Alliansregeringens politik har gjort avtryck. Lärare,poliser, metallare tillhör mer låglöne yrkena idag.
    Men det viktigast som finns är vänner. Tänk du har 25 som vill dela din innflyttning med dig. Den helg med sammankomst du varit med om då förstår man vad som är viktigt i livet. Ha det gott och gå som du gör på din egen linje det blir alltid bäst så med saker man tycker om.

    SvaraRadera
    Svar
    1. TACK Eva! Fina rader från dig och jag håller med dig i allt!:)

      Kram
      A

      Radera
  11. Du har det ju för jäkla läckert hemma! Och som jag sagt förut, bodde jag närmre hade jag crashat din inflyttningsfest:) Kram

    SvaraRadera
  12. Den där Unan du har på skrivbordet kan få flytta hem hos mig. Och när jag ändå är i farten så kan jag ta den där uuuuuuuuur snygga silverbrickan med skinn handtag:)!

    Ha det bäst!
    Kram ♥CC♥

    SvaraRadera
  13. Så fint du alltid gör :-) Och när det gäller inredning speciellt tycker jag inte alls det är finare med märken, kanske tvärtom. Och vilket fint minne du har med dig från konserten. Jag tycker om avslut och markeringar, även om orsaken kan vara sorglig.

    Kramar!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails