HOUSE of ADELA

HOUSE of ADELA

fredag 11 oktober 2013

NYBAKADE FRALLOR & RECEPT TILL ER




Underbart skön solig fredag eller hur?

Bakade supersmarriga frallor igår och ni är flera via Instagram som frågat efter receptet så 
här kör vi det!;) Väldigt bra recept och lättbakade och gooooda!
Grundreceptet var lite annorlunda och jag har lagt till och gjort om lite så here we go;)
Baka dem i helgen, det inte mycket som slår hembakat bröd!=)

Adelas frallor
16-20 st 

50 g jäst

4 dl kall mjölk

2 dl Arla kesella kvarg, lätt

4 msk smör & rapsolja

Ca 1 dryg tsk salt

6-7 dl vetemjöl

6-7 dl grahamsmjöl

2 msk honung

1 msk sirap

Innan gräddning
1 uppvispat ägg (för pensling)
 Solrosfrön och grovt havssalt.

  • Rör ut jästen i mjölken. 
  • Tillsätt kvarg, smör, salt och det mesta av mjölet. 
  • Arbeta ihop till en smidig deg. 
  • Dela degen i 16-20 bitar ( beroende på hur stora du vill ha dem)och forma
    dem till runda bullar.
  • Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. 
  • Lägg över en handduk och låt dem antingen stå i svalen eller kylen att jäsa över natten i 8-10 tim, eller låt dem jäsa i rumstemperatur i ca 45min  - 1 timme.
  • Pensla bullarna med ägg o strö över solrosfrön & havssalt.
  • Grädda i ugn 225* i mitten av ugnen ca 10 min.

Mmmmm...;)

Till dessa godbitar dricker jag gärna ett favoritthé just nu!
ROOIBOS APELSINTHÉ
Så gudomligt gott och fräscht. Finns i butik Zanslösa här i vår lilla stad.
Ett gott rött thé och vet ni att Rooibos är en buske som växer enbart i södra Afrika som Rooibosthéerna görs av;) Fördelen med de théerna är att de innehåller inget koffein.



Hoppas ni har en toppenfredag!

Kram till er

A


11 kommentarer:

  1. Såg dom på Instagram! Ser helt underbart goda ut, och dom ser ju inte mindre goda ut med dina fina bilder ;-)
    Hoppas du får en fin helg fina!

    Kram
    Helen
    www.vitaestilo.se

    SvaraRadera
  2. En sak till fina du... Lägger till dig som mina favoritbloggerskor på min blogg om det går bra ;-)

    Kramiz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack detsamma till dig!
      Absolut och du är redan på min!;)

      Kram!
      A

      Radera
  3. Mmmm doften av nybakat är helt ljuvlig o de här godsakerna ska jag baka till killarna i helgen. Ha en mysig kväll. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  4. Mums vad gott det ser ut .Tack för receptet.Ha en skön kväll .Kramar Rita

    SvaraRadera
  5. Såå gott med nybakat bröd/bullar. Perfekt när de kan jäsa över natten. Ha en fin fredagskväll! Kram Camilla

    SvaraRadera
  6. Åååh, nybakat är ju så gott och doften från det nygräddade är ju halva "grejen". Rooiboste är en favorit här också framför allt kvällstid, blir så svårt att somna annars :)

    Önskar dig en riktigt trevlig helg!

    Kramar Bella

    SvaraRadera
  7. Vilken snygg kanna du hade på bilden. Jag älskar Rooibos-the, bästa som finns nu på hösten då man kan känna sig lite "uggen".

    SvaraRadera
  8. Ja, det är inte mycket som slår nybakat!! Tack för receptet! :)

    SvaraRadera
  9. Precis vad jag letat efter, ett bra recept på frallor. Så bra att jag "ramlade" in här hos dig och fick se det.
    //bara anna
    Annacecar.blogspot.com

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails