HOUSE of ADELA

HOUSE of ADELA

fredag 1 november 2013

INTE PRECIS HALLOWEN & LITE ALLVAR MED ATT BLOGGAHallå mina vänner!


Nepps här är det inte särskilt "hallowenaktigt", det blir nog mer det när man har små barn.
Vi fixade också förr och hade lite mer "spoky" hemma just då;)
Dock har jag hört ryktas om från sonens rum med kompisar att coola dräkter 
är beställda till morgondagens fest;)

Själv kör jag istället "mysstuket" och lite "införadventstuket";)
Första hyacinten är hemma, en liten present av en vän och så söt.
En stor snygg kotte har fått komma fram på bordet med, lite höst/vinterkänsla inne.

Lite mindre blogginlägg den här veckan...
Medvetet faktiskt. Att blogga är ju som ni vet bland det roligaste man kan göra, och 
jag älskar det!
Men det finns baksidor.
Man visar några FÅ delar av sitt liv och trots detta kan man få kommentarer
av människor som "tror sig veta" mycket mera. Man får vara beredd på att "bli uthängd" på ett tråkigt sätt ibland...och oftast kommer det till slut fram ifrån var och då vet man att det 
finns a l l t i d avundsjuka och nyfikenhet med i det hela.
Väldigt trist tycker jag.
Jag lever i en liten stad och då blir detta mycket mer påtagligt.
Särskilt trist är det med förutfattade meningar, som även kan drabba andra i min närhet.

 Jag vill att min blogg ska vara personlig men inte för privat, det är väldigt viktigt för mig.
Trots detta VET jag att det finns en del som läser här enbart för nyfikenhets skull, 
alltså inte av uppriktigt intresse och för att man gillar att hänga med här inne.
Alla vi som bloggar vet att statistik ljuger inte...den visar hur det ligger till.
Känner ni igen er?
Särskilt tråkigt känns det när man är positiv själv och ändå bjuder så mycket på sig själv...
då är det tråkigt när man drabbas, även om dessa som ställer till med olustkänslan är ett f å t a l.

Hur ser ni på liknande problem?

 Min fina urna har flyttat från fönstret till det gamla skåpet, där passar den utmärkt.
 Helgfeeling eller hur?;)
 Regn och rusk ute men inne är det sååå skönt. Toppensnyggt med en fin växt i RIFkrukan eller hur?
Älskar det fina skrinet på skrivbordet. Kommer från Artilleriet.Jag önskar er en härlig kväll trots lite funderingar;)

Stor kram till er som alltid finns här!

24 kommentarer:

 1. Åh, så ljuvligt med hyacinter =) De påminner om min barndoms jular hemma hos mormor.
  Då satt man i finrummet och där spred sig en underbar doft av hyacint och gran. Vi har en mysig tid framför oss tycker jag. Så tråkigt att även du drabbats av trista kommentarer. Har förstått på fler bloggare att det inte är helt ovanligt. Jag kan tycka att visst måsta man få tycka och ha en annan åsikt än själva bloggaren. MEN man ska inte vara oförskämd för den sakens skull. Kanske är det så att det pratas om dig även utanför bloggen... Svårt att hantera och det är lätt att säga: Bry dig inte. Men det gör man ju...
  För många år sedan separerade jag och min man efter ett väldigt turbulent äktenskap där både jag och våra barn blev misshandlade fysiskt och psykiskt. Min fd. man som är från orten och jag är inflyttad, kände ju många och spred lögner om mig. Jag vågade knappt gå ut för det kändes som det stod i pannan på mig att det han sagt var sant. Men efter en tid tänkte jag att de som känner mig, de vet att det han säger inte är sant och de andra får tro vad de vill. Det har sedan visat sig genom åren när saken kommit upp, att de flesta förstod att det han sa var lögn. Det viktigaste är nog att göra det som känns rätt i hjärta och mage. Att leva så att man trivs och mår bra. De vänner man har vet vad man går för. Resten får man bara beklaga att de inte har bättre saker för sig än att spekulera i andras liv. Oj, det blev långt detta =)
  Jag gillar din blogg jättemycket. Du visar så fina och inspirerande bilder och delar med dig av en del av ditt liv. Ha det gott, Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja du, det är som det alltid har varit. Folk tror och vet så jävla mycket. Man får inte vara bra och dessutom själv tycka att man är det för då sticker dom små bitterfittorna fram di små trynena. Men det är ju som du säger, statistik och dom där rapporterna med ip-adresser som man får när man bloggar skvallrar ju en hel del:) Kram!

  SvaraRadera
 3. Kram Helena/ Kicki

  SvaraRadera
 4. Så himla fint du fixat, som alltid:)
  Trist med folk som bara tror en massa bara att man bjuder på en liten bit av sitt liv. Bara för att man inte preciserar hur mycket hundskit man plockat upp i trädgården, kört 15 maskiner tvätt och käkat falukorv till lunch innan man lägger ut ett liten guldglimt om något fint/roligt, så innebär det ju inte att de bitarna inte finns i ens liv.
  Kram från Fiona

  SvaraRadera
 5. Du har det så mysigt och fint både hemma hos dig och här på bloggen. Trist med människor som inte visar respekt. Stå bara rak i ryggen och fortsätt vara den härliga människa du är.
  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Vilka underbart fina bilder du bjuder på (som alltid). Du har så oerhört bra smak och en känsla för inredning som jag bara kan drömma om :)

  Vad trist det du upplever med folk som inte kan vara snälla. Förstår inte vad någon skulle kunna haka upp sig på med din blogg. Förstår det bara inte. Och avundsjuka och skitnsnack är ju ett fenomen som verkar genomsyra bloggvärlden tyvärr. Och bor man i en småstad är det ju upplagt för att folk ska prata. Bor själv i en sån och jag kan ibland känna mig obekväm med att gå ner på stan då jag inte vet vad folk pratar om. Har fått en del kommentarer både i bloggen och av folk "ute" och det är ju så trist. Även om det är svårt får man försöka borsta av sig det och tänka på dem som just avundsjuka skitstövlar som inte har något bättre för sig än att snacka om andra. Förstår dock känslan så väl som du skriver om och förstår att du blir ledsen. Det är inte lätt för vi bloggare är ju också människor och det är det folk inte verkar förstå när de ger sig på en.

  Vill skicka över massa pepp till dig och en miljard kramar för du är bra och du skriver så fint och dina bilder är så fantastiska. Den här bloggen är ju bland den mest fina och varma som finns. Låte dem inte förstöra det

  Kram
  /Vivvi

  SvaraRadera
 7. Förstår precis vad du menar. Jag tappade lusten av samma anledning. Och då menade jag att jag verkligen tappade lusten. Människor i min närhet tog hela glädjen ifrån mig att skriva. Detta för att de tyckte sig ha rättigheter långt utöver var gränsen går för personlig integritet.
  Att blogga handlar ju en del om bekräftelse. Vilket även facebook, twitter och instagram gör. Det är det som andra icke bloggande människor ser, tror och tänker att vi vill uppnå. De ser inte glädjen i att få uttrycka sig och viljan att dela med sig som något bra. Avundsjukan och jantelagen blir deras vapen och redskap. Låt dom hållas. Tillåt dom vara inskränkta och småaktiga och notera bara vilka som tillhör denna skaran. För oavsett hur du som bloggare uttrycker dig så kommer alltid någon tycka till. Vi kan inte göra ett skit åt deras inställning.
  Däremot så kan vi göra egna aktiva val utifrån hur mycket vi vill göda dessa. Jag valde bort det helt under ett tag. Ville inte dela med mig till småaktiga små människor. Nu väljer jag att dela med mig enbart av min hobby- resten sparar jag till mina vänner IRL. De som vill veta och som vill mig väl kan bara ta telefonen eller komma över på en kopp kaffe så berättar jag hur mitt liv är.
  Det blev enklare så för mig men saknaden är fortfarande stor över att jag inte likt en dagbok dokumenterar vad som händer i mitt liv. Men valet var lätt i förhållande till "spott och spe", avundsjuka och småaktighet.

  KRAM till dig!

  SvaraRadera
 8. Det är så vansinnigt trist med människor som tror att de vet och som tar sig den rätten att tycka en massa dessutom. Det är just det som jag tycker om hos dig, den perfekta balansgången mellan att vara personlig och privat för det är inte helt enkelt alla gånger.
  Kramar

  SvaraRadera
 9. Jag känner igen mig i det du skriver. Jag kan bli galen på människor som tror sig veta vem jag är. Som på fullaste allvar tror att jag visar upp hela mitt register för okända människor. Jag kan ibland ta paus från bloggandet, längre o kortare pga av det.
  Älskar din rustika urna och fjädern är superfin
  Ha en fin helg. Kram

  SvaraRadera
 10. Mmmm underbart med hyacinter.
  Bor själv på en ännu mindre ort än du, inflyttat från Stockholm. När jag kom ner hit (långt före bloggarna, fanns en stor nyfikenhet men också en jä...a avundsjuka. Jag lever efter devisen "sköt dig själv och skit i andra", då mår jag bäst. Det är säkerligen därför jag bloggar också.
  Jag har sluppit undan skitsnacket, tror jag, och det är så fruktansvärt trist när folk inte förstår att många livsstilsbloggar faktiskt finns för att pigga upp en själv och andra. Jag håller på dig, fortsätt som du gör och "skit i andra". Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 11. Jag brukar få kommentarer om min kroppsbyggnad när jag visar upp något plagg som är riktigt figurformat. Jag är ett naturligt timglas men det finns människor som gett sig den på att jag lagt mig under kniven. Pga det är jag ganska restriktiv med att lägga upp sådan bilder även om det gäller ett efterlängtat plagg som jag är tokglad över att ha fått hem. Har faktiskt inga bekymmer egentligen att skaka av mig sådana kommentarer nu när jag tänker efter :)
  Massa kramar finaste du

  SvaraRadera
 12. Usch, så tråkigt att läsa, förstår inte hur människor orkar hålla på, de måste verkligen ha brist på sysselsättning i sina liv...du, som allid är så inspirerande och visar fina bilder och allting! Hoppas du kan tänka bort eventuella dumma kommentarer och känna att vi är många som alltid uppskattar din blogg½ Kramar

  SvaraRadera
 13. Men nej så tråkigt. Du får tänka att de själva har ointressanta liv - som du är helt ointresserad av ändå.
  Det säger mer om dem än om dig.

  Underbart fint skrin från Artelleriet. Gillar verkligen färgen.

  SvaraRadera
 14. Så fina bilder som alltid hos dig! Du sprider så mycket glädje på din blogg och instagram! Får så mycket inspiration och tittar ofta in till dig. Tråkigt att läsa att människor inte visar respekt här i bloggvärlden. Tråkig avundsjuka... Har själv råkat ut för det där. Hoppas du kan skaka det av dig och fortsätta känna glädje i bloggandet. Vi älskar det!
  You go girl <3
  Kram

  SvaraRadera
 15. Hejsan! Läser din blogg och njuter av dina fina foton och dina fina inredning, kläder mm sedan några år tillbaka. Kan verkligen inte förstå vad man kan haka upp sig på här inne hos dig, tycker både du shoppar måttligt och relativt prismedvetet (om nu ngn hakar upp sig på sånt) och är ganska så anonym med många delar av ditt privatliv. Har tex bara kunnat gissa7 ana att du har en man vid din sida, men inte hur länge han har funnits där även om jag undrat mer om ditt liv då jag som sagt tycker du är personlig men inte ptivat med dina läsare. En bra och proffsig mix har du där du inte lämnar ut för mkt av dig själv helt enkelt! Men det finns väl folk till allt, tyvärr. Fortsätt med dina fina blogg, många kramar Annelie

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails