HOUSE of ADELA

HOUSE of ADELA

fredag 22 november 2013

VI GÅR VÄL "ALL IN"?:)




Godmorgon fredag!


Veckans bästa dag säger alla, ja så är det nog, även om jag tycker många
andra dagar kan vara minst lika bra;)

I eftermiddag ska vi åka till stan modell större och bara vara...;)
Strosa runt, insupa adventsstämning och hänga på ett mysigt fik.

Nästa vecka går vi all in eller hur?=)
Å så mysigt det ska bli att pynta och fixa!
Sippa på lite god glögg, lyssna på Bing Crosbys gamla julklassiker på Spotify,
sätta knoppiga hyacinter i glasskålar och sätta upp alla fina stora vita stjärnor.
Upp på vinden och plocka fram alla jullådor och som vanligt inte minnas riktigt
vad man har haft tidigare. Spännande;)
Bra med blogg i dessa lägen, bara att kika tillbaka.
Aha, var det SÅ jag hade det då.

En liten gran ska plockas in till hallen som vanligt till advent och 
ett par stycken av de urfina svarta stjärnorna (översta fotot) från DAY home ska få hänga där.
Tror det blir jättefint.
 Gammalt foto och mys från förra hemmet;)
 Ska såklart binda kransar med nästa vecka!
Sötaste små stjärnorna...
Baka ska jag göra i helgen med!
Har några killar runt mig som är g a l n a  i nybakat;))
Funderar på dessa godingar från Leila!
Visst ser de goda ut?



14 SAFFRANSBULLAR

  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 påsar (2 g) saffran
  • 50 g jäst
  • ½ tsk salt
  • 2 dl strösocker
  • 250 g kesella 10 %
  • 100 g rumstempererat smör
  • Cirka 16 dl vetemjöl special
 Fyllning
  • 200 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk malen kanel
  • 1/2 msk kardemummakärnor
  • Ägg till pensling
  • Ljus sirap och vatten till pensling
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 1/2 dl strösocker
  1. Värm mjölk, vispgrädde och saffran till cirka 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.
  2. Tillsätt salt, strösocker och kesella.
  3. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl lite i taget. Knåda degen väl. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Blanda smör, strösocker, kanel och nystötta kardemummakärnor till krämig fyllning.
  6. Dela degen och kavla ut en halva i taget till en rektangulär platta, cirka 1 cm tjock.
  7. Bred över smörkrämen.
  8. Vik ena långsidan mot den andra till ett dubbelvikt ark.
  9. Skiva arket i 4 cm breda remsor och skär snitt som delar varje remsa nästan helt (så att det ser ut som ett par byxor).
  10. Vrid/snurra varje byxben åt olika håll och knyt ihop till en knut. Se till att ändarna hamnar under knuten. Lägg dem på en bakpklåt med stora pappersformar.
  11. Sätt ugnen på 200 grader.
  12. Låt saffransbullarna jäsa under bakduk till dubbel storlek i cirka 40 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över strösocker och nymald kardemumma och grädda dem gyllene i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter.
  13. Pensla de nygräddade saffransbullarna med sirap utrört med en skvätt vatten och strö genast över stött kardemumma blandat med strösocker.


    Önskar er en toppenfredag nu!
    Kram

    Adela



2 kommentarer:

  1. Jaaaa vissst är det härligt.
    Äntligen längtar jag och börjar få lite julfeeling, det ska bli så mysigt.
    Kram fina!

    SvaraRadera
  2. Jo, visst ska vi gå all-in och adventa och jula på för fullt, det ska bara vara en domsöndag först för min del men sedan så. Bullarna ser kalasgoda ut.
    Kramar

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails