HOUSE of ADELA

HOUSE of ADELA

måndag 15 mars 2010

JoLou dreams dressed for You

Tänkte starta måndagen med att säga att jag är ingen "bagare" och detta är en "inrednings o lite åt modehålls & inspirationsblogg" och ingen "receptblogg", men det är så kul att baka matbröd tycker jag! Så därför blir det ett recept till på världens enklaste lataste brödbak som är supergott;) Misslyckas ni med detta ska ni nog inte baka mer...;-) Så om ni är lediga idag eller har en halvtimme över ikväll tycker jag ni ska testa detta!

GRAHAMSRUTOR

Ingredienser
30 st
50 g jäst
5 dl ljummet vatten, 37 grader
25 g smör
1 1/2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
250 g Kesella lätt
2 dl grahamsmjöl
12 -13 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt rumsvarmt smör, salt, honung, Kesella och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Jäs under bakduk ca 40 min. Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen på bakplåtspapper i en långpanna. Strö över lite grahamsmjöl och platta ut degen så att den täcker plåten. Skär degen i rutor med en vass kniv. Låt degen jäsa övertäckt ca 20 min. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

Visar er några tunikor från Jolous sida. Tyvärr tycker jag deras bildkvalité är kass men de har en hel del fina tunikor. Ett kul märke och lite annorlunda även om jag inte tycker allt är snyggt i deras kollektion. Man får kika på godbitarna.

Dags att gå och jobba snart. Sköt om er idag;)

Adela




5 kommentarer:

  1. Så där snygg vill jag va till våren...eller jag får väl begränsa mig med att klä mig så där snyggt:)

    Ha en fin dag
    Kram Gunilla i Singapore

    SvaraRadera
  2. Så snygga kläder. De där vill jag ha. Gott bröd!;-) Kram Stina

    SvaraRadera
  3. Tack för receptet! Och klädtipsen, de klänningar du visar är ju jättefina. Hoppas du får en härlig dag i solskenet! :-)

    SvaraRadera
  4. Hmm.. bakrecept. Kanske man skulle ta och prova och baka matbröd tills frukosten imorgon. Vilket av dina två recept bör jag satsa på då??? Kul att få se foton på den mystiska Adela!! ;)

    SvaraRadera
  5. Tack för söta kommentarer av er alla!;)
    Regina, om du vill ha supergott nybakat på morgonen rekommenderar jag frallorna i förra receptet;)

    Kram till er alla,)

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails