HOUSE of ADELA

HOUSE of ADELA

söndag 16 maj 2010

Cream cheese frosting



Så skönt att vara ledig resten av dagen idag! Fick lust att göra nåt gott och lite kladdigt;)
Leilas recept är ganska självklara i det sammanhanget. De här har jag gjort förut och det är simpelt enkelt och det är ju själva Cream cheese frostingen som gör det hela!

Ska fixas här hemma på min "checka av lista" annars blir kvällen lugn. Ordningen återställs senare när lilla A kommer hem också. Fördel med big brother som har körkort numera att han åker och hämtar vid tåget;) Han kör mer än gärna.

Ska som sagt vila upp mig för i morgon ska jag på utbildning hela dagen på arbetsplats P i självförsvar. Delar som vi måste gå igenom för att jobba med det vi gör och för att känna sig mer säker själv i olika situationer. Vi utbildas av två poliser som är "proffs" på området. Kul och intressant men tuffa tag!

Här kommer receptet!
Grundrecept:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

Fyll med valfri fyllning, se nedan.

Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

Jag sätter numera mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!

Cream cheese frosting
60 g mjukt smör
5 5 dl florsocker
1 1 tsk vaniljsocker
1 1 msk färskpressad citron, saften
100 100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg

1.Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
2.Vispa i Philadelphiaosten.
3.Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
4.Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.

Kram till er;)

Adela

7 kommentarer:

  1. Det där såg ju inte alls gott ut;) Leilas recept är livsfarliga!

    SvaraRadera
  2. Mums!

    Det låter som om du har ett ganska tufft jobb.

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Ja håller med er alla tre! Dom är förförande goda! Leilas kakor är mums;O

    Jobbet kan vara riktigt tufft emellanåt, beroende på vad vi har att handskas med, så därför är detta en viktig bit. Jobbar inom Polisen i arresten(som är mitt andrajobb, det ordinarie är i husbranschen;))

    kram till er!

    SvaraRadera
  4. De ser helt underbara ut och jag gissar kalorisnåla ;)

    SvaraRadera
  5. GI-bomber eller huuuuur? ;)


    Loella

    SvaraRadera
  6. O ja Heléne och Loella....bara NYTTIGT alltihop!;)
    Kram!;)

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails