HOUSE of ADELA

HOUSE of ADELA

tisdag 10 augusti 2010

Mumsiga Piroger & en dagens!

Vilken skön kväll eller hur?=)

Har totalt glömt bort det här mumsiga receptet på piroger som jag bakade på semestern och tänkte jag skulle dela med mig av till er. Jag gjorde dem med fetaost och soltorkade tomater men det är säkert gott med skinka och ost med eller pesto=)

Piroger med skinka och ost

Andra goda fyllningar är soltorkad tomat och fetaost; pesto eller olivröra sk tapenade.
Gott till sallader och soppor.
2 stora bröd eller cirka 15 – 20 piroger



50 gr jäst eller ett paket torkad
7 dl vatten
1 msk olja
1 msk salt
1 liter mjöl av t.ex råg, korn, graham
7 dl vetemjöl



Fyllning: 200 gram strimlad skinka
200 gram riven ost
1 ägg

Blanda jäst och fingervarmt vatten i en stor bunke. Arbeta in övriga ingredienser. Ta vetemjölet sist, så mycket att degen släpper bunken utan att kladda. Jäs övertäckt 30 minuter. Knåda degen. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen, en omgång i taget. Skär i rundlar 15 x 15 cm stora. Strö en halv dl skinka och riven ost i en hög i mitten och vik ihop degen. Tryck till och ”fläta” ihop kanterna. Pensla med ägg. Låt gäsa övertäckta på bakplåt med bakplåtspapper i cirka 40 minuter. Grädda på 200 grader i cirka 20 minuter.

Goooottttttt! 
Varit en sväng på stan i solen efter jobbet och kollat allt folk som är i rörelse även i Småstan just nu;) Bra att socialträna T & B lite med...frågan är om det hjälper?! Terrier är terrier...=) Skäller mer än gärna ut stora svarta hundar!

Sprang på en fin gammal vän från tonåren som också bor i den här stan, eller rättare sagt utanför stan sen många år. Det var så kul att träffa henne just idag för hennes son har "visat" upp sig på stadens torg idag...Han är ingen mindre än Stanley Cup mästaren Niklas Hjalmarsson och idag fick han visa upp sig och den fina bucklan här hemma på hemmaplan! Mamma E och jag har gjort reklamjobb tillsammans och även gått modevisningar ihop i "vår ungdom" ha ha...Jag har även jobbat tillsammans med hennes äldsta son på arbetsplats P för några år sen. Det är världens trevligaste familj! Så roligt för henne, grattis till superfina barn!! Tänk er själva så stolt man skulle vara=)

Sist min dagens!;) Tyckte att den kombon fungerade med! Värsta fyndet på Freeport, den söta Odd Molly blusen;)

Sätt igång och baka mer er nu!=)Kraaaaaaam
Adela

6 kommentarer:

  1. En perfekt dagens! :) Ska ta och göra pirogerna någon dag. Tack för tipset.
    Kram

    SvaraRadera
  2. De ska jag baka till helgen. Tack för tipset!
    Kram Kicki

    SvaraRadera
  3. Det låter som om du hade en trevlig tur i staden.
    Nej, här bakas ingenting. Mycket är jag, men ingen husmor...:)

    SvaraRadera
  4. HEJ ,DET KÄNNER JAG IGEN HAR TVÅ SMÅ YORKSHIRETERRIER SOM SKÄLLER PÅ ALLT PÅ FYRA BEN.VAD GÖR MAN. HAR DU NÅGOT TIPS. FINA KLÄDER DU VISAR, MIN SMAK .MVH LENA

    SvaraRadera
  5. Tack för ett gott recept...dessa får bli dagens middag med en go grönsallad till :)

    Den är suuuuuuuuuuperfin på dig!!

    KRAM

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails