HOUSE of ADELA

HOUSE of ADELA

måndag 6 september 2010

Hösttips, lite Vintage & en elefanthistoria;)

Bonsoir!

Tyckte det passade med lite fransk touch och detta halsband ikväll! Lite höstinspiration från Lindex i form av ett sött vintageinspirerat halsband, härlig stor stickad halskrage och ärmvärmare=) Detta föll jag för när jag piggade upp mig i kväll. Halsbandet är sötare än sötast och passar bra in bland mina tunikor och annat. Spetsen på är pricken över i=)

Tycker det är jättefint med stora stickade halsdukar och kragar, gärna över en skinnjacka eller liknande. Den här var verkligen superfin! Går åt beigegrått och passar in till mycket i min garderob;) Ärmvärmarna föll jag för direkt, stickade och snygg cremefärg. Går att använda som benvärmare med...om man är lite smal om benen=) Snyggt när det sticker upp ovanför stövlarna.
Mjukt, stickat, härligt varmt...
Visst är de fina?=)
Halsbandet är riktigt mysigt vintagestil, gillar medaljongen mycket!
Pärlor som är så fint och titta på den sötaste stolen!

Har varit hos "min" fantastiska gårdsveterinär, som jag berättat om tidigare här, ikväll. Lilla damen har fått mycket eksem så nu blev det spruta med antibiotika, medicin och andra droppar till båda utskrivna. En timmes besök med allt det INKLUSIVE de berömda köttbullarna för 200 kr! Slå det om ni kan i storstaden! Han är helt fantastisk! Är så glad att han bor nära och håller igång;)

Ikväll berättade han dessutom en så rolig historia som hänt honom under hans lååååånga karriär. 1982 var cirkus Brazil Jack här i krokarna på turné och han fick nöjet att operera en elefant! Tänk er själva...de går inte att söva berättade han utan han gjorde operationen helt utan bedövning med hjälp av elefantskötaren, som tydligen har en något av telepatisk känsla och kontakt med sin elefant och kan med det lugna det stora djuret så det går bra.

Djuret hade blivit skadat i sin transportbur och brytit beten!?!  och efter det fått en inflammation. Beten skulle bort och det fick herr veterinär göra. Med en stående ej sövd elefant genomförde han operationen men han skrattade och sa att elefanten försökte komma åt honom med snabeln. Detta resulterade i stora rubriker i lokalpress och han har den löpsedeln på väggen på sin mottagning=) Fick lära mig en sak ikväll om de djuren...(inte så stor sannolikhet att jag kommer att behöva den kunskapen, men i alla fall=) ) att om en elefants öga börjar rinna betyder det att den är nervös och börjar bygga upp en irration som man helst ska undvika! Ja resten kan ni räkna ut själva om man inte springer sin väg då... Jag är nog lättroad, men det är så intressant när han berättar sina historier när man är där=)

Ha en fin kväll!
Adela

10 kommentarer:

  1. Här har du en som använder armvärmare som benvärmare ;-) ja , såklart använder jag armvärmarna som man ska åxå, men det är kalas när man kan skifta :-) OM:s armvärmare är perfekta som benvärmare & "stick upp i stöveln" dekor. Å perfekta att man omöjligt kan slita upp själva "fotdelen" för där ÄR ju ingen :-)
    Å som vanligt : LJUVA bilder !!

    ♥Kram

    SvaraRadera
  2. Som alltid lika inspirerande att läsa! Tack för tipset om halsbandet, får se när det blir en tur ned till stan!

    SvaraRadera
  3. Underbara bilder.Härliga kläderunderbara armvärmare&benvärmare.Gulligt halsband,Stolen var ju bara så söt♥Har du hört något om mitt halsband?Underbart att kika in här!!!!!Ha det gott rara du,Nu väntar min go kudde Ha det gott Kram Rita ♥

    SvaraRadera
  4. Fin historia:) Kommer nog aldrig att komma så nära en elefant så jag ser om ögonen rinner;) Fina bilder som vanligt! Kram

    SvaraRadera
  5. Du har så fina bilder med hög mysfaktor. Du borde jobba med reklam, du kan få till och med mig att längta efter lite kyla :D
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Tack, nu har jag lärt mig något nytt igen. Bloggar är som uppslagsböcker!

    SvaraRadera
  7. Fina hösttips! Var kan man hitta dom fina stövlarna?

    Ha en underbar dag!/Kram Mimmi

    SvaraRadera
  8. Vilka härliga och höstiga bilder du visar!! Allt är superfint! Och vilken mysig historia du berättar på 'köpet, tack för det':-)

    Kram Sofia

    SvaraRadera
  9. Johanssonskan: Å tack gumman=) Du ser...vi är fler då som trär armarna på benen!=)

    Anne-Lie: Ta en tur du...billigt och bra 79:- tror jag bestämt det var!

    Rita: Hoppas halsbandet är på G snart! Mailar snarast=)

    Linda: Ha ha ...neee det tror inte jag heller, men man vet aldrig=) Du verkar ju råka ut för roliga saker ofta, så tacka mig när du står mellan fyra ögon med en elefant sen!;D

    Anneli: Inte dåligt om man kan få dig att längta efter kyla...då måste det vara bra, ha ha ....=)

    Åsa: Japp, förstod att det var elefanterna du menade=)

    Emilias: Stövlarna hittar du på det faschionabla modehuset ELLOS!=)

    Ninna; TACK tjejen=)

    Signe: Tack vännen!

    Kramis alla!
    Adela ♥

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails