HOUSE of ADELA

HOUSE of ADELA

fredag 10 september 2010

Nyheter från Provrummet & smarriga recept

Hej godingar, fredagkväll, skönt eller hur?=)

Har mest softat runt idag och försökt vila, men man ser ju hela tiden saker man vill göra=) Ligga på soffan är skönt en stund, men sen spiller man tid tycker jag;) Har i alla fall slipat och börjat måla en av mina inropade pigtittare från en sommarauktion i alla fall! Bildbevis kommer senare i helgen;) Har aldrig varit något freak av TV och följer i stort sett ingenting. Tycker det finns mycket annat kul och många program är riktiga "skitprogram". Hörde talas om detta Kungarna av Tylösand tror jag det heter och jag fattar varken meningen med att spela in dom eller heller se dom?

Lite nyheter och godbitar från Provrummet! En del fina saker även om jag inte gillar allt. Lite lager på lager är ju aldrig fel och det verkar de satsa på. Härliga kjolar och tunikor eller hur?=)
Så jätteskönt med en LUGN hemmafredagkväll...vet inte när det hände sist!;) Ett recpet här på en SUPERENKEL pastarätt att svänga ihop på kvällen, men jättegott=)

HUMMER & RÄKPASTA
4 port

200-300 g skalade räkor ( ca 500 g oskalade )
ca 300 g pasta
250 g sockerärter
1 1/2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
2 msk konc. hummerfond
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk pressad citronsaft
1 krm svartpeppar
Lite ruccola och riven ost på.
(Jag har använt laxbitar istället för räkor ibland med...funkar jättebra!)

Gör så här
Koka pastan och sockerärtor enligt anvisningarna på förpackningarna. Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Tillsätt grädde, hummerfond och pressad vitlök. Låt såsen koka 3-5 min. Lägg i räkorna och låt dem bli varma. Smaka av med citronsaft och peppar. Blanda såsen med nykokt pasta och lättkokta sockerärtor. Tips! Vill du lyxa till det, så byt ut räkorna mot fryst hummer.

Har också gjort mina kalljästa frallor klara så nu är det bara upp och grädda i morgon bitti! Kommer ni ihåg dom?  Annars är receptet här igen:

Godmorgonbullar 8 st
25 g jäst
2 dl kall mjölk
1 dl Arla kesella kvarg, lätt
2 msk smör & rapsolja
salt
6-7 dl vetemjöl1 uppvispat ägg (för pensling)
1/2 dl sesamfrö



Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt kvarg, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i 8 bitar och forma dem till runda bullar.
Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Lägg över en handduk och låt dem stå i svalen eller kylen att jäsa över natten i 8-10 tim.
Pensla bullarna med ägg o strö över sesamfrö.
Grädda i ugn 225* i mitten av ugnen ca 10 min.
GOTT!! ;)


Lite mycket recept idag men GOTT är det!

Nu ska jag ta ett glas vin och njuta av kvällen=)

Kram
Adela


9 kommentarer:

  1. MMMmmm den hummerpastan älskar mina barn...Fina kläder. Det är som sagt bra att kika in hos dig att få tips. Du är så duktig på att visa dig själv i spegeln. Jag är mera feg hihi...Ha det bäst/ Kramkram Anne

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Riktigt snygga kläder! Jaha nu blev man hungrig IGEN;)Ser riktigt gott ut mmm...
    Ps. Har inte glömt din VINST! Den kommer nästa vecka;)
    Kram från Bettan

    SvaraRadera
  3. Ser riktigt smarrigt ut! :D
    Måste jag testa en dag.
    Ha en skön helg!
    Kram.

    SvaraRadera
  4. Vad snygga kläder!!!!!Vad smarrigt med pasta och härligt med gomorron bullar.Jag ligger i min soffa och myser.Bara så skönt.Önskar dej en skön kväll sötis Kram Rita ♥

    SvaraRadera
  5. Provrummet har mycket fina saker. Håller mig därifrån just nu, börsen ekar;) Kram

    SvaraRadera
  6. Provrummet har grymt snygga kläder....

    SvaraRadera
  7. Sitter du någonsin still? :)

    Kram Åsa

    SvaraRadera
  8. Snygga plagg, var också och kikade runt i webbutiken häromdagen. Finns en del man vill ha, är väl en evig tur att man är PANK för tillfället! ;-)

    SvaraRadera
  9. Tack vänner för roliga kommentarer!=) Håller mig också från shopping just nu...mycket annat på G som kräver sitt=)men titta och inspireras är kul! O ja, Åsa...jag är still ibland;D

    Kram alla!
    Adela

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails