HOUSE of ADELA

HOUSE of ADELA

söndag 4 december 2011

JULMARKNAD I GAMLA STAN, JULSHOW & PEACESMYCKE



Hallå härliga bloggvänner!


Pustar ut i söndagslugnet (som snart ska bytas ut mot lite bakande;)) efter en rolig lördag med fullt upp!;)

Mysiga julmarkarknaden var mysig, men vädret skrämde nog iväg en del...Riktigt trist spöregn mot förra årets FINA härliga snö. Stämningen blir ju helt klart nåt annat då;)
Hemgjorda karameller från mitt barndomsbygds Mariannelunds Karamellkokeri och hemgjord senap till julskinkan, kan man inte leva utan så ni får gotta er i bilderna!=)
Mysigt som sagt ändå på marknaden och sååå mycket folk trots allt. Denna helg bussas folk hit från stora delar av Sverige.=)
 Här fanns allt tänkbart i hantverk, godis, mat, korvar, laxar, glögg, kransar, ljus och även riktigt roliga gycklare som uppträdde som på den gamla tiden=)
 Dagens varma, sköna när man ska ut i rusket var den sköna Creamejackan och Odd Mollys varma gosiga strumpor. Måste berätta en kul sak: Köpte glögg av en äldre trevlig dam (i ca 70- åldern) och när jag har betalat säger hon helt otippat till mig: "Det ser ut som du har Odd Molly kläder på dig, är det de?" Snacka om att tappa hakan!;D Haaaa...Ja visst sa jag, känner du till det märket? Jajjamän svarade hon, det har jag sett i Stockholm! Härlig dam, man ser, OM ses av alla ålderskategorier;)
 Senare på kvällen hade vi världens glöggmys hemma hos vänner med vänner hemma som flyttat från stan. Så mysigt med glögg, brasan tänd, julmusik, pepparkakor, ädelost och hjortronmarmelad;) Efter det gick vi vidare till vår Julshow som var strålande bra!! Vi var alla imponerade över hur väl allt fungerade och hur kul det var. 500 sittande ätande gäster av ett hemlagat, helt ekologiskt närproducerat julbord, t o m köttbullarna var hemrullade och Janssonen såååå god och gräddig! Mycket bra gjort att få det hela att fungera med varm mat och alla fick maten rekordsnabbt. Efter det var det hemlagad ostkaka med grädde och sylt och godis från just Mariannelund;) Känner mig lite stolt att jag varit med på ett hörn och sålt in detta till företag, tror nog de är nöjda nu;) Lilla Eksjö kan!!
 En över 2.5 timme suuuuperbra show med fullt ös med ett härligt lokalt coverband, ett skönsjungande gäng med killar & tjejer från en grannstad, Lili & Susi, Just D och Papa dee!
Dåliga bilder för jag glömde kameran hemma så detta är kassa mobilbilder, men jag tänkte ni skulle "känna" stämningen;) Lili & Susi fick grabbarna att komma loss;)
 Så till sist ett fint tips! Detta supersnygga PEACE halsband från OXXO finns i lilla stan här på Hem Å Vila! Så fint lite glammigt nu i juletider med kontrasten med läderremmen till!

I kväll kl 21 drar jag den lyckliga vinnaren av presentkortet från LINE BY MARIA!Men hörrni!! Ni är ju inte så många som är med!?
Skynda, i kväll kan det blii just DIN TUR!
Lycka till!



KRAM

8 kommentarer:

  1. Så mysigt det verkar vara med julmarknad. Jag blir så sugen på det dära godiset....mmmmm.

    Kramar till dig fina Adelaaaa

    SvaraRadera
  2. Hej vännen!
    Det är ju riktigt mysigt att få gå på en julmarknad. Finns så mycket gott man kan få smaka på tex. alla dessa rökta korvar;)Och allt godis man kan köpa.
    Kram från Bettan(Vitalyktan)

    SvaraRadera
  3. Hej, ser ut att ara en riktigt trevlig julmarkand, men visst blir det mer stämning med lite snö eller i alla fall lite frost. Visst är det kul när man tar tillvara den talang man har på hemmaplan, var själv på julkonsert med kommunala musikskolan här i stan och oj, vad många duktiga tjejer och killar det finns:) Kram Christina

    SvaraRadera
  4. Halloj:)! Jag har varit på julmarknaden idag i DIN stad. Sååå fint. Saknade lite snö bara. Var sjärlklart också inne på fina Zanslösa. Alltid lika skoj att gå in där.

    Kramis/Heléne

    SvaraRadera
  5. Gud vilken mysig julmarknad! Vad sugen jag blev på marknadsgodis nu! Kram

    SvaraRadera
  6. Å..ser ut som hela din stad bestod av godis MUMs säger jag då bara :)) Vad härligt med marknad..
    kram sockertopp:))

    SvaraRadera
  7. Hej söta Adela!

    Åh julmarknad i Gamla Stan, vad mysigt! ♥

    Var uppe i Stockholm förrförra julen och gick på julmarknad där då, verkligen mysigt.

    Kram och tack för snälla ord ♥
    Mia

    SvaraRadera
  8. så mysig och fin julmarknad! Du var toppen fin!
    Jag missade visst att vara med på utlottningen denna gång:(
    Kram kram

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails