(Bilder från nätet)
Hej sköna fredag!
I dag laddar vi för helg eller hur?
Min helg består av lite jobb i morgon, efter det ska vi gratta en 40-åring och efter det
gratta min mamma som fyller år. Intensiv dag med andra ord;)
Tänkte tipsa er om en underbart god kräftpaj idag!
Hittade själv receptet på nätet och jag kan verkligen rekommendera pajen.
Hittade själv receptet på nätet och jag kan verkligen rekommendera pajen.
Och jag kan säga att hemligheten är m y c k e t dill! Snåla inte på den:)
Ingredienser, pajskal:
2 dl vetemjöl
1dl grahamsmjöl
125 g smör
1 msk vatten
0,5 tsk salt
Ingredienser, fyllning:
350 g kräftstjärtar (1 burk med lake eller egenskalade)
2,5 dl riven lagrad ost
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 tsk salt
några drag med pepparkvarnen
1 dl färsk dill
Gör så här: Häll mjöl och salt i stor bunke och knåda ner
smöret. Knåda på tills du börjar få en deg. Häll i vatten och arbeta ihop till
en fast deg. Tryck nu ut degen i en pajform, gärna med avtagbar kant. När pajskalet
är utklämt låter du den vila i kylen en halvtimma.
Under tiden förbereder du fyllningen.
Häll kräftstjärtarna i en sil och låt rinna av ordentligt och länge. Kan med fördel torkas lite med hushållspapper innan de läggs ner i pajen så minskas risken för vattnig paj. Riv osten, riv av dillen från stjälkarna och lägg i var sin skål. I en stor bunke häller du i mjölk, grädde, salt, peppar, knäcker i ägg och vispar samman. Lägg i dillen och rör samman.
Häll kräftstjärtarna i en sil och låt rinna av ordentligt och länge. Kan med fördel torkas lite med hushållspapper innan de läggs ner i pajen så minskas risken för vattnig paj. Riv osten, riv av dillen från stjälkarna och lägg i var sin skål. I en stor bunke häller du i mjölk, grädde, salt, peppar, knäcker i ägg och vispar samman. Lägg i dillen och rör samman.
Nagga det svala pajskalet, sätt ugnen på 200° och låt pajskalet
få förgräddas i 10 minuter. Låt svalna nån minut innan du lägger i kräftorna
och strör över osten, fördela jämnt över ytan. Rör om i den flytande fyllningen
innan du försiktigt häller ner i pajen. Justera dillen om den klumpar i hop sig
så den sprids fint. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Mumma!;) ♥
Hoppas ni har en skön fredag!
I kväll ska ni få se något snyggt:)
Kram
A
Vad gott det lät!
SvaraRaderaHa en riktigt trevlig helg fina du.
kram helena
Detta ska testas i kväll!
SvaraRaderaTack för tipset :)
Kicki