HOUSE of ADELA

HOUSE of ADELA

torsdag 31 mars 2011

MADAM STOLTZ & KLASSISK FRANSK CITRONTARTE


Hello sweeties!

Kväll igen, oopss vad dagarna går fort!

När man sitter vid datorn med jobb hela dagarna så försvinner tid och rum...det är såååå tidsödande det jag håller på med just nu;)

Tänkte visa er den här praktiska och snygga saken från Madam Stoltz!
Snygg tidningshållare som väl egentligen är gjord för väggen men jag gillar att ha den på bänken. Zink kan man väl aldrig tröttna på?=) En gammal Lantliv i bl a som har såååå goda recept på grilltillbehör i.

Har nyss varit på långpromenad igen med de vita...som INTE är vita i det här vädret! Om det inte torkar upp ute snart och de sopar bort allt grus är det nära att jag lär doggis gå på låda! Dusch av mage och tassar är verkligheten efter alla promenader nu...det funkar inte inne annars;)
Eftersom den här hönan är så söt så tjuvstartar jag lite med påsken;) Hon är ju superfin att ha riktiga ägg i på påskbordet sen!

Här ska ni få ett smarrigt recept av mig!
Ni kanske känner väl igen det men den passar så bra sen till påsken med;)

Klassisk fransk citrontarte
12-15 bitar

Detta är en gammal klassiker som har allt. Krispighet, mjukhet, lenhet, syra och sötma. En perfekt helgtårta, lika bra till fikat som efterrätt. Skalet kan du förbereda i upp till en vecka i förväg och förvara sin form i rumstemperatur. Kakan håller sig flera dagar i kylskåp.

Tarteskal
125 gr rumstempererat smör

1 dl (100 g) strösocker

4 dl (240 g) vetemjöl

1 ägg

Blanda ihop alla ingredienserna till en smidig deg. Lägg den att vila i kylskåp i 30 minuter. Kavla ut degen mellan plastfilm och klä en form, 28 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Ställ den i kylskåp i 30 minuter. Värm under tiden upp ugnen till 225 grader. Grädda skalet i 10-12 minuter.


Citronkräm
Rivet skal och juice från 3 citroner

3 st äggulor

2 dl (200g) strösocker

125 g smör
Vispa samman citronjuice, skal och äggulor, tillsätt socker. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt äggblandningen. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Tänk på att inte ha för hög värme så att du bränner blandningen i botten. Häll blandningen i pajskalet.



Marängtäcke
3 st äggvitor

2 dl ( 200 gr) socker

Vispa vitorna styva. Tillsätt sockret lite i taget. Spritsa eller klicka marängen över citronfyllningen. Bränn marängen med en gasbrännare eller i ugnen på 250 grader och grill i 3 – 5 minuter tills marängen fått lite färg. Förvara i kyl.

MUMS!=)

Tänkte fixa lite god mat här nu!
Jag jobbar massor i helgen så då får torsdag bli fredag här;)


Sköt om er vänner ♥

9 kommentarer:

  1. Shit vad gott det lät. Mååååste jag prova. Tack för receptet...

    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  2. Ååh, så gott det låter! Nu blev jag riktigt sötsugen :)

    Gillar den fina tidningshållaren och hönan, snyggt med zink och rostfritt!

    Hoppas får en mysig torsdagkväll

    Kramar Bella

    SvaraRadera
  3. Den där citron-finingen ska jag låta min dotter baka åt sin gamla mor:) Tur att hon gillar att göra sånt! Jag gillar att äta;) Kram!

    SvaraRadera
  4. Muuums! Kan du inte komma hem och bo hos oss? Du får pimpa hemmet hur mycket du vill och baka tårta. :-) Så fint du har det verkligen..
    Stora kramen och hoppas att du slipper vovvetvätt snart..det måste bli torrt fint soligt bums.

    SvaraRadera
  5. Näää nu är jag helt sugen på citronslurpen:) åhh
    Du satte griller i knoppen på mej..Hmm tror minsann att jag får göra en sådan imon, det var faktiskt ett tag sen..Men har drömt i natt om..CHOKLADRULLTÅRTA...va?? hahaha mina drömmar är sockersöta:)
    Du gör alltid så fint hemma hos dej:)
    De där stooora kramarna till dej finingen:)

    SvaraRadera
  6. Hej! Det lät ju supergott!! Vilken fin tidningshållare i zink!! Det skulle jag behöva..förresten så har jag köpt rouget du tipsade om..jättefint var det:) Det är ju så bra att få lite tips här och var..Kramar!!

    SvaraRadera
  7. åhh den där kakan såg riktigt god ut :D

    SvaraRadera
  8. Snubblar förbi och önskar dig en fin fredag
    KRAMAR Camilla

    SvaraRadera
  9. Å mums. När du är färdig med att pimpa och baka för Lingonet får du gärna komma en sväng till Ed:)
    Ha en underbar helg!
    Kram

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails