HOUSE of ADELA

HOUSE of ADELA

söndag 11 juli 2010

Det blir en dag på stranden...
Den underbara värmen bara fortsätter! Stranden väntar men idag får T & B stanna hemma...de har det bättre där i svalkan inne så blir det kvällsdopp för dem senare;) Fikat är packat och även boken jag började läsa igår och slukar nu! Jessica Anderssons bok "När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var". Fick tipset och lånat den av fina P och nu kan jag inte släppa den! En sann, sorglig historia men också en historia om en stark tjej som klarat sitt liv mycket bättre än hennes mamma gjorde och nått stor framgång. Man känner verkligen för Jessica när man läser den, hon verkar vara en riktigt go tjej.

Boken handlar om hennes uppväxt med en mamma som missbrukade narkotika och om hennes ofta våldsamma män. Hon berättar också hur hon och hennes syskon splittrades och placerades i olika fosterhem. Den handlar om hur man tar sig genom livet, och om livet hon lever i dag.

Hon berättar om hur hennes mamma hela tiden flyr från sina problem genom att dels flytta otaliga gånger, för att starta livet på ett nytt ställe,men det slutar alltid på samma sätt. Hur hennes mamma ljuger och skyller det mesta på alla andra än att förstå och ta tag i sina problem. Hur fyra skyddlösa små barn får utstår detta och Socialtjänsten verkar vara något bland det mesigaste man kan hitta eller blundade de med för problemen?

Likheterna i detta missbruk är många, med ljugandet, förnekelsen och att inte inse att man behöver proffesionell hjälp och särskilt detta att skylla på andra, med det jag själv upplevde med en man med stora problem. Men här gällde det inte droger i den bemärkelsen, även om detta missbruk är en drog på sitt sätt, utan att fånga så många kvinnor han bara kunde, enbart för att stilla sin egen ångest och kunna stå ut med sig själv och livet, åtminstone en stund, tills han började jaga nästa offer...

Har kommit halvvägs in i boken men jag rekommenderar den verkligen! Härligt att se att när man som Jessica också gjort, släpper taget om det jobbiga och lever SITT liv så ordnar sig det mesta;) Det går inte att omvända en människa som inte vill och jobbar för det själv...

Solen väntar...;)
Kram
Adela4 kommentarer:

 1. Å den boken har jag läst den var jättebra och så har jag läst Casanovas kvinna som du rekommenderade här den var också bra.

  Nu i veckan ska ja ta mig en tur till Hultarp och inredningsbutiken i Tenhult som du har skrivit om. Det ska bli jättekul! Hoppas på att hitta mycket fint och framförallt ett vitt sidoparasoll... tror du jag hittar det i Hultarp?

  Linda

  SvaraRadera
 2. Halloj i värmen min nya inspirationskälla!
  ramlade över din blogg och nu är jag fast, gillar verkligen din stil och ditt skrivande.
  På tal om böcker så är Jessicas bok väldigt läsvärd och den ger en många tankeställare om hur barnen har det i "såna" familjer.
  Ha en fortsatt trevlig sommar......

  SvaraRadera
 3. Det låter som en riktigt bra bok som jag måste läsa.

  Hoppas du hade en riktigt härlig dag på stranden :)

  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Å vad kul Linda att du ska till dessa ställen! Tror säkert du hittar ett parasoll i Hultarp!
  Sen får du ett insidertips med;) Leffe som äger Hultarp är ganska lätt att pruta med=) Testa får du se....;D...Å Butiken i Tenhult är ett toppenställe! Där kan man kika länge;)Ja visst är Casanovas kvinna bra! Mycket intressant och framförallt upplysande bok!

  Helene: Hej och TACK, vad kul att du gillar min blogg!! Ja, Jessicas bok är superbra...gillar sanna berättade upplevelser från olika om olika livsöden;)
  Hoppas jag kan fortsätta inspirera dig! Önskar dig med en toppensommar!

  Är ganska säker på att du skulle gilla den boken Anneli! Tack har haft en toppendag...hoppas du med hade det=)

  KRAM till er alla!
  Adela

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails