HOUSE of ADELA

HOUSE of ADELA

tisdag 16 november 2010

Tema i Fabriken - KONTRASTER

Heeeej vänner!

Sent hemma och sent inlägg. En 13 timmarsarbetsdag är över, men det funkar när man byter ställe i halvlek=) Stora A gjorde god middag, underbart att slippa det ibland;)

Fabrikens tema är kontraster och jag hade redan innan sprungit på dessa bilder på nätet för jag är ju galen i slott som ni vet. Tyckte det var sååå snyggt och härligt på sitt sätt att blanda den gamla stilen med det nya - såna kontraster! Nu skulle ju inte jag ha möblerat med detta lite modernare utan frossat i snirkliga vita möbler och själv frasat runt i en hellång sidenklänning...såklart=)

På Rokokoslottet Turebyholm finns de klassiska Eames-stolarna att beskåda i ett lite annorlunda sammanhang, de verkar passa både i slott och koja! Inget jag själv hade kommit på, men riktigt snyggt när man ser det i ett nytt sammanhang! Här längs ett vitt långbord med moderna gulddetaljer (kolla in ljuskronan!) och klassiska Rokoko-influenser. Riktigt snyggt. Kul när nytt kan möta gammalt på det här lyckade viset. Bakom den modiga inredningen står arkitekten Winnie Mølsgaard. Spännande kontraster! Kanske något för kronprinsessan Victoria och hennes Daniel att inspireras av till inredningen av Haga Slott?

Renoveringen av Haga slott går loss på hela 40 miljoner kronor. Men då är själva inredningsmaterialet inte inräknat. Puh...jag hade nöjt mig med betydligt mindre...hade nog ändå blivit fint och pengar över till några Mollysar;) Läste just idag att de har sovit sin första natt där i natt;) De borde ju ha sovit gott med efter DEN renoveringen!
 Den sista bilden är ju heeeeelt underbar! Nu snackar vi kontraster! Härliga hundar, stor som liten och jag tycker båda hade passat in på slottet!=)
KRAM
 &
SOV GOTT!2 kommentarer:

 1. Nu kommer mitt Light Svensson tourettes syndrom..... (det är faktiskt ett klumpigt försök att snygga till min svordom som följer).

  Fy fan så djävla snyggt (jag skall inte bli svart i munnen en enda gång till här inne hos Dig....) inlägg!

  Du är en finlirare när det gäller att hitta DET DET DET alla kategorier!

  Love

  Agneta

  SvaraRadera
 2. Så underbara bilder. härligt med kontrasterna mellan gammalt och nytt.Modigt och vääldigt vackert!

  Kram från V

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails