HOUSE of ADELA

HOUSE of ADELA

söndag 31 oktober 2010

Middagsdukning

Hallå alla underbara läsare!

Trött brutta här som softar i soffan ikväll och ska titta på en bra film;) Så jätteskönt, jag har varit ledig en HEL helg borträknat fredagkvällen. Har inget emot att jobba helger men visst är ledigheten skön!

Tänkte kika in och visa er vårt middagsbord från igår. Lite stramt med tanke på att vi vistades i ett väldigt fint hus med maskulin stil och det lite romantiska som jag gärna följer, får väl i så fall vara de vita blommorna;) Nöjda med det i alla fall och kanske kan det inspirera någon till att höstduka=) På det avlånga smala stålfärgade fatet från en Dukabutik brukar jag göra jularrangemang ibland med avklippta vita hyacinter, andra vita juliga blommor, några enriskvistar, kulor i fattigmanssilver och inplastade polkagriskäppar=)

Nu gjorde jag lite enklare, stramare med vita  gladiolus, gerbera, germeni och mörklilasvarta pinnar som matchade de mörka granatäpplena. Många värmeljuskoppar såklart och svartgrå kraftiga nästan som tygservetter med mina grå Mateustallrikar. Låga arrangemang tycker jag är enklare att ha då man lättare ser sina gäster och inte behöver kika mellan höga vaser;) Ja, en ganska simpel och enkel dukning men oftast är det de som blir bäst;)

Nehepp vänner, dags att inta soffan igen! Det kanske stämmer som min son sa....att jag inte är 20 längre!?!=)

Kram och ha en fin kväll!

Adela

Stjärnor & ömma fötter;)

Tjingeling vänner!

Underbart höstväder eller hur?=) Så här kan det vara nu fram till 1a advent, då kan det pudra lite snö och fram till jul och sen kommer VÅREN! Tror ni mina drömmar slår in? Neeee, inte jag heller!

Tjuvstartar och visar bilder på den här fina stjärnan som jag köpte 2 st på homepartyt för ett tag sen. Lite tidigt att visa dessa men vill tipsa om dom hos Zelected by Houze. Superfina i ett fönster, på ett sidebord, gammalt skåp eller vad som. Plats för ett värmeljus bakom stjärnan och så fina tända i verkligheten! Går du inte på ett homeparty kan man ringa en säljare och beställa.
Kan ju passa på att visa ringen från Lilly of Sweden igen men på fingret så ni ser den tydligare och att den är snygg på;) Den fick för övrigt hänga med igår på festen jag berättat om innan som nog var årets roligaste fest utan konkurrens! 420 galet glada personer och så trevliga besök i olika hem, trevliga gäster på vår middag och jag lovar att jag dansade sen heeeeeela kvällen så fötterna ömmar idag till ett coverband med klass!=)
Om Blogger och Google är med mig ikväll så ses vi med lite nya bilder!
K
R
A
M


Adela

lördag 30 oktober 2010

Lördag kort och gott! =)

Hej underbaringar, ni som alltid gör mig glad!

Kort hälsning från mig, mellan oxfilé och rödvinsåser och välkomstdrinkar...idag är det mycket att tänka på, men jag tänker ju på er med bästa bloggisar, ni är ju bättre än en fest!!=) Maten är i alla fall lagad, bordet fixat med blommor och ljus och nu ska man få på sig en dress och lufta Odd Molly väskan!;D Den är ju så speciell så den förtjänar att få följa med;) Har tagit lite bilder på dukningen så får jag bara mer utrymme av herr Google så ska ni få se dom!


Önskar er med en SUPERSKÖN kväll så ses vi i morgon!=)

Tusen kramar
Adela

fredag 29 oktober 2010

Bloggerbråk & en Utmaning!


Hejsan godingar!

Ett hej ifrån mig i sena kvällen;) Har fått bråka med Blogger här som inte ville det jag ville...;) Visste att mitt utrymme för foton höll på att ta slut, men inte så fort. Nu har jag köpt mer utrymme (om det nu har funkat, det visar sig inom två dygn=)) Så länge får man använda sig av redan befintliga foton i Picasa eller helt enkelt vara utan! Lite märkligt på ett sätt att man inte kan få ha större gratisutrymme i cybervärlden...eller hur? Vet att flera bloggerskor har råkat ut för detta och då får man snällt köpa mer utrymme om man vill visa sina bilder och det vill man ju! Jag gillar bloggar med härliga inspireranade foton!=)

Fick en utmaning av fina Camilla med bloggen En mammas dagbok idag!
Här kommer mina svar!;)

4 Tv-Program jag ser:
(Hmm...när jag väl ser på TV....;))

1. Kriminalserier i alla format
2. Bonde söker fru
3. Idol
4. Inredningsprogram


4 Saker jag gjort idag:

1. Fixat, dukat och pysslat inför festen i morgon;)
2. Jobbat
3. Sorterat viktiga papper i en pärm (trist men nödvändigt=) )
4. Sprungit en runda med T & B;)


4 saker jag längtar efter:

1. En utlandsresa med mina killar!
2. Det ultimata drömjobbet
3. Sommaren
4. Att ha mer tid för kreativa saker än jag har nu


4 saker på önskelistan:

1. Att få se mina barn och barnbarn växa upp
2. Att uppfylla inre drömmar
3. Att jag, mina barn och djur får vara friska, glada och lyckliga!
4. En vinst så sommarstugan vid havet jag drömmer om blir min;)

Jag skickar utmaningen vidare om ni vill anta den till:


Lilly of Sweden & lite av varje

Hello vänner i fredagsmyset!

Har ni det bra? Tiden rusar lite fort nu eller vad säger ni?=) Nu ska jag iväg och shoppa blommor och lite annat smått och gott till morgondagens fest! Som jag berättat innan är oktober en sådan månad då mycket äger rum;) Roligt men man kan längta efter lugnet med som att pyssla hemma, och måla och fota som jag älskar! Den tiden kommer snart…advent då man får tid att ta det lugnt och njuta.
En till rolig fest väntar i morgon som är innebär att man åker runt till olika par och äter förrätt, varmrätt och dessert på olika ställen;). I går fick mitt sällskap och jag ett brev där det står vilket par vi ska åka hem till för att äta förrätt. Efter det besöket skingras det sällskapet och vi beger vi oss hem till ”oss” och vi bjuder på varmrätt. Där kommer två par nya gäster till oss och under den middagen har alla fått varsitt kuvert där det står vart man åker för att inta dessert=) Vidare dit och efter desserten samlas alla festdeltagare som är flera hundra i en gemensam festlokal, som även den är hemlig för vidare festligheter! Riktigt roligt eller hur? Tror många känner igen den här typen av upplägg, då många praktiserar sig av den. Men väldigt roligt att inte veta var man ska och vilka gäster man får hem=) Så dukning väntar nu under dagen, då jag jobbar ikväll och jag har spånat på ett tema. Vi får hoppas det blir bra!=)

Vill tipsa er om märket Lilly of Sweden som är en kreativ tjej som designar lite av varje. Hon gör både väskor, sjalar och nytt för hösten är även smycken och i väldigt bra priser! Kika in på hemsidan och titta om ni vill=) Min ring kommer därifrån och det är lite festkänsla över den, kraftig med mycket stenar och väldigt fin till ett bra pris=)

Ta vara på dagen alla fina vänner och minns…

One of the most essential things you need to do for yourself
is to choose a goal that is important to you.
Perfection does not exist - you can always do better and
you can always grow
* Les Brown*

KRAM





torsdag 28 oktober 2010

I mitt huvud just nu...;)



God morgon alla fina!

Startar er dag med lite fina bilder igen från Greengate…älskar deras bilder och även deras saker för den delen och de här fotona får mig att längta till advent! Nu har det verkligen snurrat på hela oktober med jobb och mycket trevligheter på helgerna och två såna helger återstår.;) Men efter det är det äntligen dags att ta tag i allt hemma med mer målning av möbler, inredning, pyssel och fix! Saknar själv inredningsinlägg i min blogg nu, men tiden har inte funnits till det kreativa jag vill göra.

Min fullmatade dag igår gav mycket både teoretiskt, praktiskt och lite flärdfullt=) Utbildningsdagen på P var kanonbra där vi bland annat hade HLR (Hjärt & Lungräddning) övning hela förmiddagen och även genomgång av mycket annat som är SÅ bra att repetera och friska upp minnet med! Superbra dag med trevliga människor och lärorikt. Känns bra med två kursdagar på samma vecka och lära sig NYA SAKER!;)
Sen igår eftermiddag var det dags för lite lyx=) Manikyr i grannstaden och nu är naglarna så fina! Roligt ibland att skämma bort sig själv eller hur?;) Kvällen gick till planering för helgens roligheter, mer om det senare;)

Ha en riktigt fin dag nu alla ni vänner!

KRAM

tisdag 26 oktober 2010

Ett fynd & en award!

 Halloj i kvällen bloggvänner!

Här sitter vi smäckmätta efter den goooooooda fisksoppan jag gav er recept på häromdagen! Ni måste göra den;) En lång dag på jobbet med utbildning och mycket annat, matshopping och lite annat efter så jag är trött=)

Här kommer några bilder från mitt fynd! Tänkte om ni var lite nyfikna och ville se;) Ett priskap på en kampanj i en butik och en härlig kappa för ett par ynka hundralappar! Fodrad och i finaste cremebeige…precis en sån jag ville ha…och till det priset! En ganska otippad butik jag bara slinker in i någon gång då och då – BIK BOK – men man kan hitta en och annan guldklimp där;)
Bara TITTADE på dessa drömmar på Scorett...lite mormorskänga/stövlar...som tur var fanns de inte i min storlek=)
 Snygga bruna stövlar hos Scorett!
Något annat gjorde mig glad igår! En bloggaward från söta Linda med mysbloggen Jolins Inredning. Kika in och titta på hennes hus…en dröm!

Motiveringen lät:

House of Adela är en kreativ blogg med det jag gillar allra bäst; fina bilder, mode (helt i min stil) och en massa annat. Detta är inte en ren inredningsblogg och det tycker jag ger fin karaktär.

Jag delar ut den vidare till följande; två inredningsbloggar och två Mollybloggar=) Min motivering till mina valda bloggar;) (Alltid svårt att välja då jag gillar ER så mycket alla i min blogglista!)

Ni är mina inspirationskällor och förgyller min dag. Hos er finner jag man inspirerande inlägg med delar av både mode och inredning! Jag ser alltid fram emot att hälsa på hos er;)♥  Jag delar ut den vidare till fyra st:
Snygg, fräsch blogg med intressanta inlägg om mycket inredning och toppenfina foton av en go, ödmjuk tjej – Helena!

Härlig, fräsch blogg med mycket inredning, ska bli så kul att följa mysiga Anne i deras nya fina hus!

Härliga Linda som är rakt på sak, en sann Mollyälskare och piggar upp den tristaste dag med sina inlägg!

Underbara Ninni med sina fantastiska Mollyoutfiter och härliga inlägg!


I morgon har jag ytterligare en dag i utbildningens teckan, men då hos de blå på P=)

KRAM

Marc Jacobs LOLA


God morgon pinglor!

En härlig morgon till eller?;) Jag ska snart iväg på datautbildning, alltid bra att lära sig nytt, det gillar jag! Skulle gärna börja läsa igen om jag bara kom på "det ultimata" och kunde fixa det praktiskt möjligt! Mina 4 års studier, varav 3 års marknadsföring som var klara för dryga 10 år sen, var jobbiga men så roliga och utvecklande. Man lärde sig en massa nytt varje dag...gör ni det i ert vanliga jobb? Neee, jag tror inte alla gör det och för mycket slentrian och lika är inte min melodi;)

Igår inhandlades mer vit färg och även svart eller mer almost black...japp, nu är det bara tiden som fattas sen blir det kreativa timmar;) Hoppas de kommer snart, för jag är så sugen på att sätta igång. Resultatet lär dyka upp här, men det lär nog dröja lite...;)

Hittade en ny favorit igår...inte så ofta jag faller för nya dofter men den här var underbart fräsch! Fick inte följa med hem, då det är så mycket annat nu...;) men julen närmar sig och på Tradera kan man alltid fynda billigare! Det är många dofter jag har fyndat där av mina favoriter. Marc Jacobs dofter är inte billiga precis, men doftar det lyx så kostar det=) Hur som helst, ni måste provdofta eller ni kanske har den?

Här är beskrivningen av den;)
Lola gnistrar med sina fruktiga toppnoter av utsökta rosépepparkorn, förföriskt d'Anjou-päron och underbart rubinröd grapefrukt. Doftens ultrafeminina hjärta av blommande fuschia-pion framhävs av mjuka noter av ros och geranium.
Daisy har jag haft tidigare men det var inte min doft så den bytte hem;)

Ha en fin dag nu vänner...ska visa er ett annat verkligt fynd i kväll=)

KRAM


måndag 25 oktober 2010

Ljuvliga saker från Jeanne Jeanne d'Arc Living

Hello vänner!

Härliga sol som tittade fram idag! Livet blir lite lättare eller hur?;)
Här kommer inspiration i form av superfina väskor och en sjal från Jeanne d'Arc Living som har så mycket snyggt i sitt sortiment. Väskan ovan i puder är som en liten dröm...Både deras inredningsprylar och accessoarer är så fina, allt i bästa vintagestil!

Min kväll tillbringas på vift och det planeras för lite styling av lilla A rum...får se om vi lyckas;)
Hoppas ni har en skön kväll!

Kram och vi ses!


Adela

Våran matte.....

Hej!

I smyg i bloggvärlden när "hon" är på jobbet...titta här hur löjligt hon har pyntat oss...hon pratar om att julen närmar sig!? Det finns ju viktigare saker i livet som att skvätta på stolpar, skälla ut svarta hundar och käka ben...suck, nej jag går och lägger mig igen=)


Kram
THEODOR

söndag 24 oktober 2010

Söndagsbilden i fabriken

Hej godingar i sena kvällen!

Min söndagsbild kommer sent, det kom en del annat emellan=)
Jag tänkte mitt bidrag i Fabriken skulle vara lite köksdetaljer och en inspiration i temat höst, som passar en sån här regnruggig höstdag! Som gjort för att sitta inne med levande ljus, mysig fika eller varför inte göra en egen god het soppa? Det är väl HÖST om något;)

 Så nu ska ni får ett recept på en kalasgod enkel fisksoppa! Jag älskar soppor och den här är mumma! Enkel och smidig, servera gärna med hembakat nygräddat bröd...mmmmm.......

Ingredienser (4 portioner)

1 st hackad gul lök

2 st vitlöksklyfor

3 st normalstora morötter

6 dl vatten

1 dl vitt vin (kan uteslutas)

2 st fiskbuljongtärningar

1 paket kavli kräftost (400g)

2 dl créme fraiché

400 gram vit fisk, går bra med fryst fiskblock

salt, cayennepeppar, dill

1.Fräs löken och morötterna i en kastrull utan att det tar färg.

2.Späd med vatten och ev vin och lägg i buljongtärningarna.

3.Låt koka 5-6 min. Späd ev med mer vätska.

4.Lägg i osten, cremé fraiché och och kryddor och låt koka några minuter till.

5.Lägg i fisken delad i mindre bitar. Sjud försiktigt tills fisken är precis genomkokt.

6.Lägg i dill. Smaka av!

Tjingeling och sov gott!

Utlovad partyoutfit;)

 Hej alla fina vänner!

Brrrr....vilket söndagsrugg, tur att man har tusentals ljus hemma så man kan mysa! Säger hej och välkommen till ytterligare några följare! Vad roligt! Och tack igen för era fina kommentarer i förra inlägget! Ni är för söta!=)

Lite småtrött idag efter en supertrevlig fest med massor av folk, god mat och bra musik. Det finns nästan inget roligare än att träffa en massa vänner, samlade på ett och samma ställe. 

Ni var några stycken som ville se dressen för kvällen och som utlovat kommer den här! Får ändå be om ursäkt för riktigt dåliga bilder...att ta mot en spegel med blixt vet ju alla att det inte fungerar, så det fick bli utan i lite skymning, därav kvalitén, trots en liten redigering efter. Hur som helst så ser ni outiften!=) Svart liten dress från förra vinterns Gina Tricot i kraftigt, lite strechigt tyg med på sydda stenar och pärlor. Fin modell och framförallt kvalitén för att vara Gina Tricot (nu trampar jag kanske någon på tårna men de har ofta lite sladdriga tyger i sina kläder;)), men den här klänningen tycker jag de har lyckats bra med! Gillar de påsydda stenarna och pärlorna som ändå är ganska enkelt. Under ett par svarta tights med och svarta höga stövlar. Inte en volang så långt ögat når?? De ni!=) Lite sötnosar med på bilderna som alltid deppar när matte dressar om och de känner på sig att de inte får följa med...;)
Ja...är det något proffs i foto som möjligtvis ser de här bilderna så får han/hon garanterat huvudvärk!=)

Hoppas ni myser inne idag...jag kanske ska jobba ikväll, det får jag snart reda på annars ska jag baka cupcakes!=)

Sköt om er!

KRAM
 

lördag 23 oktober 2010

FÖDELSEDAGSFEST

Hej härliga lördag!

Skön frukost här med nybakat och flera saker som ska fixas idag. Kvällen på P var hyfsat lugn och det blir t o m lite fredagskänsla där med roliga samtal med kollegor.

Ser fram emot ledig lördag nu och kvällens födelsedagfest! 130 personer är vi som ska ha roligt och vi firar fyra st vänner samtidigt! Det blir mingel och livemusik med mera, och säkert jättekul!

Så var snön borta i Småland igen;) Det gör inget, för det är för tidigt med snö tycker jag, den får vi så det räcker av sen i alla fall. Fast visst är det mysigt och man får lite julkänsla och jag får alltid lust att baka lussekatter när det snöar=)

Ska ta en djupdykning i min garderob och se vad kvällens ”blåsa” kan bli. Hittar säkert något;) Min Mollyklänning Living loving är min absoluta favoritfestklänning men den är alldeles för somrig nu så här långt fram på hösten tycker jag.


Önskar er med en fin lördag och vad ska ni hitta på idag vänner?;)

KRAM

fredag 22 oktober 2010

Höstpromenad & lite Molly

 Hej i solen alla godingar!

Lite snö kvar och sol, ledig dag och fredag! Ganska bra kombination eller hur? Har varit på en skön höstpromenad och fotat naturen;) Gillar naturbilder och särskilt i solsken. Det mesta är ju visset och de finaste färgerna borta, men det är fint på sitt sätt ändå. Laddar för eventuellt jobb med på P ikväll eller annars en middag borta, beroende på vad buset har för sig=)

Sista, absolut sista garderobsröjet pågår här med och det är skönt att slänga , sälja eller skicka vidare vissa saker;) Skulle hellre göra roliga saker som att måla t ex med det får komma lite senare!
 "Vissa" funderade på att bada trots snön...;)
Ja....sommaren är slut...båten är uppe på land. 
 
 
I går såg det ut såhär i min trädgård...som värsta julafton=)
Nu är jag omriggad och klar, dags för fika hos en mysig vän! Odd Mollys fina wrap kan allt få vara med lite till så här på hösten, rosafreak som jag är!;)
Beställde de här fina kuddarna från HM Home till lilla A rum. Blir nog snyggt ihop med det svarta skrivbordet sen och lite annat;)


See You later friends ♥

KRAM

Adela

PS: TACK för alla kommentarer och tips om skrivbord m m på lilla A rum;)




Related Posts with Thumbnails